Foto: Flavio Becchis
Norvēģis Juhaness Klēbo un zviedriete Stīna Nilsone piektdien Somijā izcīnīja uzvaras sezonas pirmā Pasaules kausa (PK) posma sprinta finālsacensībās.

Rukā notiekošajā etapā startē arī Latvijas labākais distanču slēpotājs Indulis Bikše, kurš sprinta kvalifikācijā ieņēma 120.vietu, izslēgšanas braucienos starp 30 labākajiem netiekot.

Bikše kvalifikācijas sacensībās 1,4 kilometru garajā distancē klasiskajā stilā par 28,52 sekundēm atpalika no Klēbo, kurš vēlāk bija ātrākais arī finālsacensībās. Latvijas pārstāvis ieņēma vien 120.vietu 127 konkurentu vidū, kas deva 205,51 Starptautiskās Slēpošanas federācijas (FIS) kategorijas punktus.

Tikmēr finālā Klēbo par 1,35 sekundēm pārspēja savu tautieti Polu Golbergu, bet četras sekundes viņam zaudēja zviedrs Kalle Halvarsons.

Tikmēr dāmām nepārspēta palika Nilsone, kura finālā par 0,24 sekundēm pārspēja amerikānieti Seidiju Bjornsenu, bet vēl 0,67 sekundes viņai zaudēja Jūlija Belorukova no Krievijas.

Šī posma turpinājumā sestdien tiks aizvadīta 15 kilometru distance klasiskajā stilā, bet svētdien būs 15 kilometru iedzīšana brīvajā stilā.

Bikše iepriekšējā sezonā kļuva par Latvijas pirmo pārstāvi prestižajā "Tour de Ski" sacensību seriālā, kā arī pirmais, kurš nopelnīja Pasaules kausa kopvērtējuma punktus.

Olimpiskā kvalifikācija distanču slēpošanā sākās jau pagājušā gada vasarā un noslēgsies nākamā gada 22.janvārī. Katrai valstij ir garantēta pa vienai vietai dāmu un vīru konkurencē, bet, lai tiktu pie otrās ceļazīmes uz Olimpiādi, kādam sportistam jātiek starp 300 labākajiem rangā. Bikše pašlaik gan tajā atrodas vien 325.vietā.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka Starptautiskā Slēpošanas federācija (FIS) par spīti Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) piespriestajām diskvalifikācijām ļāvusi Krievijas sportistiem Aleksandram Ļegkovam, Maksimam Viļegžaņiam, Aleksejam Petuhovam, Jevgēņijam Belovam, Jevgēņijai Šapovalovai un Jūlijai Ivanovai piedalīties pirmajās Pasaules kausa sacensībās.

No šiem sportistiem piektdien startēja Belovs, Viļegžaņins un Šapovalova, kura ierindojās septītajā vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!