Foto: AFP/Scanpix
Itālijas distanču slēpotājs Frederiko Pellegrīno un norvēģiete Maikena Kaspersena Falla ceturtdien izcīnīja zelta medaļas Somijā notiekošā pasaules čempionāta sprinta sacensībās, kas tika aizvadītas brīvajā stilā.

Pellegrīno sprinta sacensību finālā, kur bija jāveic 1,6 kilometru gara distance, demonstrēja lielisku sniegumu. Viņš finišā par 15 sekundēm apsteidza sudraba medaļas laureātu Sergeju Ustjugovu no Krievijas.

Tikmēr pie bronzas medaļas vīriešiem tika Norvēģijas distanču slēpotājs Juhaness Klēbo. Zīmīgi, ka kāds no norvēģu sportistiem uz goda pjedestāla pasaules čempionāta sprinta sacensībās bijis jau deviņas reizes pēc kārtas.

Savukārt iepriekšējais pasaules čempions, norvēģis Peters Nurtugs šoreiz bija spiests samierināties ar piekto vietu.

Sprinta kvalifikācijas sacensībās Latvijas vadošais distanču slēpotājs Indulis Bikše ierindojās 58. vietā, Raimo Vīgants bija 78. vietā, Jānis Šņoriņš ierindojās 90. pozīcijā un Ingmārs Briedis ieņēma 109. vietu.

Tikmēr dāmu konkurencē ceturtdien pie zelta 1,4 kilometru distancē tika Falla, kura šajā disciplīnā pirms trim gadiem kļuva par olimpisko čempioni. Ceturtdien notikušo sacensību finālā viņa par 1,66 sekundēm apsteidza amerikānieti Džesiku Diginsu, kamēr pie bronzu ieguva vēl viena ASV distanču slēpotāja Kikena Rendela.

Savukārt iepriekšējā pasaules čempione sprintā, leģendārā norvēģu slēpotāja Marita Bjergena no šoreiz nespēja pārvarēt ceturtdaļfināla barjeru.

Pirms tam kvalifikācijā vissekmīgāk no Latvijas klājās Patrīcijai Eidukai, kura bija 56. vietā, savukārt 62. vietā bija Inga Paškovska, kamēr attiecīgi 72. un 74. pozīcijā bija Natālija Kovaļova un Anda Muižniece.

Lahti notiekošais pasaules čempionāts distanču slēpošanā, tramplīnlēkšanā un ziemeļu divcīņā norisināsies līdz 5. martam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!