Foto: AP/Scanpix
2010. gada Vankūveras olimpisko spēļu čempione, septiņkārtējā pasaules čempione un divkārtējā Pasaules kausa ieguvēja distanču slēpošanā Terēza Juhauga pieķerta dopinga lietošanā, ziņo Norvēģijas ziņu aģentūra NTB.

Sportistes analīzēs, kas tika ņemtas šā gada augustā Itālijā, konstatēts anaboliskais steroīds klostebols, atklājusi Norvēģijas Slēpošanas federācija, kas sasaukusi ārkārtas sanāksmi situācijas apspriešanai, ziņo aģentūra AP.

Juhauga paskaidrojusi, ka aizliegtais preparāts viņas organismā nonācis ar pretsaules aizsardzības krēmu, ko slēpotāja izmantojusi, lai izārstētu apdegumus uz lūpām treniņnometnes laikā kalnos. Šo krēmu sportistei ieteicis Norvēģijas izlases ārsts Fredriks Bendiksens, kurš uzņēmies atbildību par šo gadījumu.

"Terēza ir ļoti tiešs un godīgs cilvēks un sportiste, kas ir ļoti uzmanīga un akurāta attiecībā uz visu, ko dara," Bendiksenu citē aģentūra NRK. "Tagad galvenais ir izdarīt visu iespējamo, lai viņu nesodītu, jo krēmu, ko es viņai iedevu, ir atļauts lietot."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!