Foto: AFP/Scanpix
Eiropas kērlinga čempionāta B grupā otrdien, 24. novembrī, Latvijas vīriešu izlase pārliecinoši ar 10:1 pārspēja Izraēlu, bet sieviešu izlase ar 9:7 uzvarēja Nīderlandi un ar 5:7 piekāpās Turcijai.

Vīriešu izlase aizvadīja vienu spēli pret Izraēlu, kas B apakšgrupas kopvērtējumā dalīja otro vietu ar mūsu komandu. Kaut gan spēles sākums Latvijas komandai neizdevās pārāk labs, sākot ar trešo endu Latvijas izlase pilnībā dominēja. Divos endos izdevās "nozagt" pa diviem punktiem, bet pirms pārtraukuma tika izcīnīti vēl četri punkti, kad pretinieku komandas skips nespēja pēdējo akmeni ielikt mājā. Nākamajos divos endos komandas guva pa punktam, kas kopējo rezultātu vairs neietekmēja - uzvara ar 10:1 septiņos endos.

Sieviešu izlase spēli pret Nīderlandi iesāka ļoti veiksmīgi, jau pirmajā endā iegūstot divu punktu pārsvaru bez pēdējā metiena endā. Turpinājumā gan pretinieces prata rezultātu izlīdzināt, bet izšķirošais izrāviens mūsu komandai izdevās piektajā endā, kad izdevās izsist Nīderlandes akmeni un gūt piecus punktus. Pārslēdzoties uz aizsardzību spēles otrajā pusē, ne viss izdevās tik labi kā plānots, bet šaubas par uzvarētāju neradās - Latvijai uzvara ar 9:7.

Vakara spēlē sieviešu izlase aizvadīja spēli pret Turciju, kurai bija tikai par vienu uzvaru mazāk. Pirmajā endā Latvija izvirzījās vadībā ar 2:0, bet, nespējot ceturtajā un piektajā endā gūt punktus ar savu pēdējo metienu, pārtraukumā mūsu komanda jau devās iedzinējos ar 2:4. Spēles otrajā pusē rezultātu izdevās izlīdzināt un devītajā endā pat bija iespēja iegūt divus punktus, bet Turcijas skips izglāba savu komandu, caur sargu izsitot vienu no Latvijas akmeņiem un gūstot punktu. Pēdējā endā Latvija bija spiesta cīnīties par vienu punktu, bet pēdējais izsišanas metiens netrāpīja precīzi pierē Turcijas akmenim un aizrotēja tālāk par otru pretinieču akmeni.

Trešdien vīriešu izlase aizvadīs spēli pret Spāniju, kas piecās spēlēs guvusi tikai divas uzvaras - pret Angliju un Igauniju. Savukārt sieviešu izlase noslēgs grupu turnīru ar spēlēm pret Franciju un pret Slovākiju. Francija līdz šim ir guvusi tikai vienu uzvaru un ir zaudējusi cerības iekļūt nākamajā kartā, bet Slovākijai ir tikai par vienu zaudējumu vairāk nekā Latvijai un joprojām saglabājas labas izredzes iekļūt izslēgšanas spēlēs.

Eiropas kērlinga čempionāta A un B grupas spēles no 19. līdz 28. novembrim notiek Esbjergā, Dānijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!