Foto: LETA

Starptautiskā Slēpošanas federācija (FIS) no starta oficiālās starptautiskās sacensībās atstādinājusi visus 11 Krievijas distanču slēpotājus, kam Starptautiskā Olimpiskā komiteja (SOK) piespriedusi diskvalifikāciju par antidopinga noteikumu pārkāpumiem, informē FIS preses dienests.

Tajā pašā laikā FIS atļāvusi 2017./2018. gada sezonā Krievijā aizvadīt starptautiskas slēpošanas sporta veidu un snovborda sacensības, bet Krievijas Slēpošanas asociācijai izteikts brīdinājums par dopinga pārkāpumiem, taču diskvalifikācija organizācijai nav piespriesta.

Krievijā šosezon jānotiek Pasaules kausa izcīņas posmiem snovborda krosā un frīstaila akrobātikā, kā arī slēpošanas krosā.

Kā ziņojām, SOK izmeklēšanas komisija, atkārtoti pārbaudot 2014. gada Soču ziemas olimpisko spēļu laikā Krievijas sportistu nodotās dopinga analīzes, atklāja pārkāpumus 11 slēpotāju paraugos, un Aleksandram Ļegkovam, Jevgeņijam, Belovam, Aleksejam Petuhovam, Maksimam Viļegžaņinam, Jevgeņijai Šapovalovai, Jūlijai Ivanovai, Anastasijai Docenko, Jūlijai Čekaļovai, Ņikitam Krjukovam, Natālijai Matvejevai un Aleksandram Bessmertniham tika anulēti Sočos uzrādītie rezultāti un piespriesta olimpiskā mūža diskvalifikācija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!