Foto: LETA

Ministru prezidente Laimdota Straujuma 8.februārī Ministru kabinetā sveica Eiropas čempionāta daiļslidošanā 4.vietas ieguvēju Angelīnu Kučvaļsku un viņas treneri Jekaterinu Platonovu, kā arī vēlēja arvien jaunus sasniegumus izvēlētajā sporta veidā, informēja valsts amatpersonas pārstāvji.

Kā ziņots, 17 gadus vecā Latvijas daiļslidotāja bija augstajā piektajā vietā pēc īsās programmas, kurā viņa nopelnīja 58,99 punktus, kas arī ir jauns valsts rekords. Arī izvēles sacensībās Kučvaļska savu priekšnesumu veica teicami, nepieļaujot būtiskas kļūdas, kas viņai ļāva nopelnīt 118 punktus. Tas izvēles programmā bija ceturtais labākais rezultāts, kas uz šo pozīciju ļāva pakāpties arī abu programmu summā ar 176,99 punktiem, kas ir viņas personiskais un jauns Latvijas rekords.

"Tu patiesi pārsteidzi - tik skaists, stabils un augstvērtīgs slidojums! Ar lielu interesi sekoju līdzi tavam startam. Ceļā uz jauniem sasniegumiem es vēlu Tev daudz izturības treniņu laikā un trenerei - arvien jaunus talantīgus sportistus," sacīja Straujuma.

Sarunā piedalījās arī Latvijas Slidošanas asociācijas prezidente Marika Nugumanova un LOK pārstāvis Žoržs Tikmers. Tika pārrunātas iespējas nākotnē uzlabot daiļslidošanas sporta infrastruktūras jautājumus, kā arī jauno sportistu trenēšanās dažādi aspekti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!