Foto: AFP/Scanpix

Vācijas sportists Ēriks Frencels sestdien Itālijā ceturto reizi karjerā kļuva par Pasaules kausa kopvērtējuma uzvarētāju ziemeļu divcīņā, atkārtojot Somijas leģendas Hannu Maninena rekordu.

Frencels sestdien sacensībās, kurās dalībnieki veica lēcienus no lielā tramplīna un slēpoja desmit kilometrus klasiskajā stilā, ieņēma otro vietu, taču viņam ar to pietika, lai kļūtu neaizsniedzams kopvērtējumā, jo tuvākais sekotājs Akito Vatabe gripas dēļ uz starta nedevās.

Pirms pēdējām divām šīs sezonas individuālajām sacensībām Frencelam ir 1207 punkti, kamēr Vatabe ir iekrājis par 223 punktiem mazāk un pat teorētiski vairs nevar panākt titulēto vācieti.

Frencels Pasaules kausa kopvērtējumā uzvarējis pēdējos četros gados, savukārt Maninens to pašu iespēja no 2004. līdz 2007. gadam.

Sestdien notikušajās sacensībās uzvaru svinēja austrietis Bernhards Grūbers, kurš pēc tramplīnlēkšanas bija otrais, aiz Frencela. Tomēr slēpošanas distancē austrietis atguva 21 sekundes deficītu un finišā pārspēja vācieti par 37,5 sekundēm. Trešo vietu izcīnīja norvēģis Jergens Grābaks, kurš bija vēl par astoņām sekundēm lēnāks.

Kā zināms, Frencels pirms divām nedēļām kļuva par visu laiku otro uzvarām bagātāko ziemeļu divcīņas sportistu Pasaules kausa izcīņas vēsturē. Viņš izcīnījis 30 uzvaras, taču Pasaules kausa vēsturē pie vairāk uzvarām ticis tieši Maninens, kurš karjeras laikā spēja uzvarēt 48 reizes.

Svētdien sportisti aizvadīs vēl vienas individuālās sacensības.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!