Foto: AFP/Scanpix
Latvijas sportiste Lelde Gasūna piektdien uzvarēja Somijā notikušajās FIS kategorijas sacensībās kalnu slēpošanā slalomā, kuras pirmoreiz vēsturē organizēja Latvijas Slēpošanas savienība (LSS).

No 33 dalībniecēm dāmām deviņas bija latvietes. Gasūna līderpozīcijā atradās jau pēc pirmā brauciena, otrajā panākumu tikai nostiprinot un summā par 1,55 sekundēm apsteidzot Kamillu Andersoni no Somijas.

Šī bija Gasūnas sestā uzvara karjerā FIS sacensībās slalomā, kas deva 35,48 FIS kategorijas punktus.

Otra labākā Latvijas pārstāve bija Agnese Āboltiņa, kura ierindojās devītajā vietā, uzvarētājai zaudējot vairāk nekā piecas sekundes un saņemot 65,30 FIS punktus.

Tā kā šīs sacensības vienlaicīgi bija arī Latvijas čempionāts, Gasūnai un Āboltiņai uz goda pjedestāla zemākā pakāpiena pievienojās Katrīna Krūmiņa (90,75 FIS punkti).

Tikmēr vīriem uzvaru izcīnīja somu sportists Santeri Paloniemi, divu braucienu summā par 0,47 sekundēm apsteidza Latvijas izlases līderi Kristapu Zvejnieku, kurš par valsts čempionu slalomā kļuva piekto gadu pēc kārtas. Zvejnieks šajās sacensībās bija labākais otrajā braucienā.

Par sasniegto rezultātu Zvejnieks nopelnīja 16,92 FIS kategorijas punktus

Otrs labākais latvietis bija Mārtiņš Onskulis, kurš ierindojās septītajā vietā (33,86 FIS punkti), bet trešais Latvijas čempionātā palika Miks Zvejnieks (36,02 FIS punkti).

Līdz ar to Kristaps Zvejnieks šosezon uzvarēja visās četrās Baltijas kausa disciplīnās, bet Lelde Gasūna bija labākā trijās no dāmu sacensībām, bet vēl vienu reizi uzvaras laurus plūca viņas jaunākā māsa Evelīna.

Sestdien turpat Somijā notiks vēl vienas Latvijas organizētas FIS sacensības slalomā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!