Foto: Reuters/Scanpix
Pēc tuvākā konkurenta Hjētila Jansruda izstāšanās austrietis Marsels Hiršers sestdien ceturto gadu pēc kārtas garantēja Pasaules kausa izcīņas Lielo kristāla globusu kalnu slēpošanā.

Hiršers nedēļas nogali sagaidīja kopvērtējuma līdera godā, turklāt sestdien tehnisko disciplīnu speciālists izcīnīja ceturto vietu Francijā notiekošā noslēdzošā etapa milzu slaloma sacensībās, kamēr Jansruds palika 11.vietā.

Pirms svētdien gaidāmā slaloma Hiršeram ir 1348 punkti, bet viņam 60 punktus zaudē tehnisko disciplīnu Jansruds, kurš turklāt nekad Pasaules kausa slaloma sacensībās nav bijis augstāk par ceturto vietu. Tomēr vēlāk sestdien Jansruds paziņoja, ka slalomā nemaz nepiedalīsies.

Līdz ar to 26 gadus vecais Hiršers kļuvis par pirmo kalnu slēpotāju vēsturē vīriešu konkurencē, kurš kopvērtējumā triumfējis četrus gadus pēc kārtas. Dāmu sacensībā piecas reizes pēc kārtas no 1971. līdz 1975.gadam uzvarēja austriete Annemarija Mozere-Prella, kura 1979.gadā tika arī pie sestā titula.

Vīriem rekordists ar karjerā gūtiem pieciem tituliem ir Marks Girardelli no Luksemburgas, bet pa četriem tituliem bez Hiršera karjeras laikā guvuši arī viņa tautietis Hermans Maijers, šveicietis Pirmins Curbrigens un Gustavs Tēni no Itālijas.

Šajā sezonā Jansruds ieguva Mazos kristāla globusus nobraucienā un supergigantā, Hiršers pagaidām garantējis Mazo kristāla globusu milzu slalomā, bet svētdien cīnīsies arī par slaloma titulu. Savukārt šveicietis Karlo Janka bija labākais superkombinācijas ieskaitē.

Kā zināms, dāmu konkurencē pirms sezonu noslēdzošā milzu slaloma slovēņu kalnu slēpotāja Tina Maze vien par 18 punktiem apsteidz Annu Feningeri no Austrijas, kura ir pašreizējā pasaules čempione šajā disciplīnā.

Feningere ir pašreizējā Pasaules kausa īpašniece, bet Maze titulu ieguva aizpagājušajā sezonā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!