Foto: Publicitātes attēli

Latvijas čempionātā distanču slēpošanā, kas vienlaikus ir arī FIS sacensības, 1. posma pirmajā dienā vidējā distancē klasiskajā stilā ar intervāla startu dominēja Igaunijas slēpotāji, sievietēm 5km aizņemot visu goda pjedestālu, bet vīriešiem 10km iegūstot pirmās četras vietas. Uzvarēja pirms dažiem gadiem pasaules junioru čempionātā divdesmitniekā iekļuvusī Kati Tamjarva un Olimpiskā čempiona Andrusa Vērpalu dēls Andreass, bet labākie no Latvijas bija Indulis Bikše un Inga Dauškāne, kuriem attiecīgi sestā (+2:09) un ceturtā vieta (+1:12),portālu "Delfi" informēja Latvijas Slēpošanas savienības preses sekretārs Ivars Bācis.

Vīriešiem pirmajā aplī (2,5km) pārējiem piecas sekundes priekšā bija Andreass Vērpalu, kurš savu pārsvaru ar katru nākamo apli palielināja vēl straujāk un izcīnīja pārliecinošu uzvaru. 21 gadu vecais Olimpiskā čempiona dēls gandrīz par minūti (54 sekundēm) apsteidza 2014.gada uzvarētāju šajā distancē Priekuļos un 2013.gada visās trīs disciplīnās pasaules junioru čempionātā iekļuvušo komandas biedru Alvaru Alevu. Visu laiku stabili trešajā vietā turējās pagājušā gada pasaules junioru čempionāta 13.vietas ieguvējs Karels Korge, kurš tad arī noslēdza trijnieku.

Bācis portālam "Delfi" pavēstīja, ka interesanta cīņa izvērtās par labāko vietu Latvijas slēpotāju vidū starp Induli Bikši un Arvi Liepiņu, kuri cīnījās par sesto vietu. Sākumā Indulis bija priekšā Arvim pāris sekundes, uzrādot pēc 2,5km pat 4.laiku, bet pēc 7,5km Arvis bija priekšā Indulim 8 sekundes, taču pēdējā aplī SS "Arkādiju" pārstāvošais Indulis spēja atgūt zaudēto un par pusotru sekundi apsteigt Liepiņu, ierindojoties 6.vietā. Trešais no latviešiem bija 16 gadus vecais Raimo Vīgants, kuram 13.vieta (+2:50) un trešais labākais rādītājs karjerā - 140 FIS punkti. Vēl, kurš apsteidza vairāk kā pusi un iekļuva divdesmitniekā, bija 17.vietā (+3:40) ierindojušais talsinieks Gints Lūsis.

Sievietēm 5km krietni priekšā pārējām konkurentēm bija divas igaunietes - Kati Tammjarva un 19 gadus vecā Anete Vērpalu. Andrusa Vērpalu atvasēm divkārša uzvara nesanāca, jo 2014.gada otrās vietas ieguvēja Priekuļos Tammjarva šoreiz priekšā nepalaida nevienu, apsteidzot Aneti par 16 sekundēm. Pilnu goda pjedestālu Igaunijai nodrošināja Seila Pēka. Pēc pirmā apļa šķita, ka Latvijai varētu būt vēl viena sestā vieta, taču 4.un 5.vieta bija tikai sekundi priekšā, tāpēc pakāpties augstāk bija diezgan reāli. To Inga Dauškāne arī izdarīja un ieguva 4.vietu, līdz trijniekam pietrūkstot 9 sekundēm un tikai par vienu sekundi apsteidzot savulaik spēcīgo sprinteri Trīni Ojasti. Inga Paškovska bija otrā no mūsējām, ierindojoties 8.vietā (+2:44), bet pēdējo apli ļoti ātri veikusī 16 gadus vecā Vineta Pētersone pakāpās pāris pozīcijas augstāk un ieņēma 9.vietu (+2:51).

Tāpat Bācis atzīmē, ka svētdien būs kuplāks dalībnieku skaits, jo tā paša garuma distances tiks veiktas brīvajā stilā, un reģistrējies ir pasaules čempionāta 7. vietas ieguvējs Aivars Rehemā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!