Foto: stock.xchng
Itālijas Olimpiskā komiteja (CONI) oficiāli aizkavējusi pieteikumu par 2026. gada Ziemas olimpisko un paralimpsko spēļu rīkošanu, ziņo portāls "insidethegames.biz".

Šāds lēmums pieņemts, jo vēl nav skaidri zināms, kura no Itālijas pilsētām ir gatava uzņemties Ziemas olimpisko spēļu rīkošanu 2026. gadā.

Izvēli starp Kortīnu d'Ampeco, Turīnu vai Milānu plānots izdarīt vai nu 1. augustā vai 10. septembrī pēc CONI īpaši izveidotās novērtēšanas komitejas ziņojuma.

Itālijas pieteikums tiek nopietni izvērtēts, jo pēdējās nedēļās neveiksmīgi bijuši potenciālie Šveices un Austrijas piedāvājumi.
CONI komiteja ir izlēmusi, ka pētīs stratēģiskos iemeslus katrai pilsētai, kā arī starptautisko atpazīstamību, izmaksas un ieguvumus, kā arī apkārtējo pilsētu atbalstu.

Pēc pašreizējo kritēriju izvērtēšanas tiek uzskatīts, ka 2026. gada Ziemas Olimpiskās spēles varētu uzņemt Milāna, kas vēl nav rīkojusi Olimpiskās spēles, kamēr Turīnā notika 2006.gada Ziemas Olimpiskās spēles.

Šobrīd uz 2026. gada ziemas olimpiādes rīkošanu pretendē piecas valstis, kuru vidū ir arī Zviedrijas galvaspilsēta Stokholma, kas 2026. gada olimpiskās spēles rīkotu sadarbībā ar Latviju, kur notiktu renes sporta veidu sacensības.

Pārējās četras pretendentes ir Turcija (Erzuruma), Itālija, Japāna (Saporo) un Kanāda (Kalgari).

Pieteikumu termiņš 2026. gada Ziemas Olimpisko spēļu rīkošanai ir 2019. gada janvāris, bet tā paša gada septembrī oficiāli tiks paziņots, kur notiks spēles.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!