Foto: RIA Novosti/Scanpix
Izcilais franču daiļslidotājs Briāns Žubērs izlēmis turpmāk starptautiski pārstāvēt Krieviju, piedaloties pāru sacensībās, informē Krievijas mediji.

Pašlaik 29 gadus vecais Žubērs izveidojis kopīgu duetu ar Katarinu Gerboļdu, kurus trenē Oļegs Vasiļjevs. Viņi abi nedēļas garumā kopīgi trenējušies Maskavā, bet pēcāk Žubērs pieņēmis principālu lēmumu izmēģināt savus spēkus pāru daiļslidošanā.

Treniņus francūzis turpinās no nākamās nedēļas vidus, tomēr veids, kā viņš iegūs Krievijas daiļslidošanas pilsonību, pašlaik nav skaidrs.

Tiek apgalvots, ka Žubēra lēmumu ietekmējusi tikšanās ar franču aktieri Žerāru Depardjē, kuram pērnā gada sākumā tika piešķirta Krievijas pilsonība.

Žubērs par pasaules čempionu individuālajās sacensībās vienīgo reizi kļuvis 2007.gadā, bet vēl viņa kontā pasaules čempionātos ir trīs sudraba un divas bronzas medaļas. Par Eiropas čempionu viņš kļuvis trīs reizes, vēl attiecīgi trīs un četras reizes izcīnot sudraba un bronzas godalgas.

Žubērs par Francijas čempionu kļuvis astoņas reizes, valsti pārstāvot četrās olimpiskajās spēlēs. Šogad Sočos viņš ierindojās vien 13.pozīcijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!