Foto: Reuters/Scanpix
Kalnu slēpotāja Evelīna Gasūna bija labākā no Latvijas sportistiem, kas izgāja uz starta Eiropas jaunatnes Olimpiādes otrajā sacensību dienā, informē Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) preses dienests.

No Latvijas jaunatnes Olimpiskās komandas dalībniekiem otrdien, 27.janvārī, uz starta stājās biatlonisti un kalnu slēpotājas.

Otrdien visu dienu pamatīgi sniga, līdz ar to sacensību norise bija apgrūtināta un jaunajiem sportistiem tas radīja papildus sarežģījumus. Biatlona stadionā puišiem bija jāsacenšas 7,5km sprinta distancē. Vislabāk no mūsējiem klājās Alvim Šķēpam, kurš šaušanā pieļāva trīs kļūdas un finiša līniju sasniedza 54.vietā. Ernests Loktevs ar divām kļūdām ierindojās 61.pozīcijā, bet Ņikitam Osipovam piecas kļūdas šaušanā un 76.vieta. Iedzīšanas sacensībām, kas notiks jau rīt, kvalificējās vienīgi Alvis Šķēps.

Meitenēm biatlonā bija jāsacenšas 6 km sprintā. Labāko rezultātu sasniedza Krista Razgale, kura divās šaušanas reizēs pieļāva četras kļūdas un ierindojās 67.vietā, Regīna Rudzīte ar piecām kļūdām finišēja vienu pozīciju zemāk, 68.vietā, bet trešā Latvijas dalībniece Keita Annija Sabule pieļāva trīs kļūdas un finiša līniju sasniedza 72.pozīcijā. Iedzīšanas sacensībām no Latvijas pārstāvēm neviena nekvalificējās.

Kalnu slēpošanā šodien sacentās meitenes, kuras spēkojās slaloma disciplīnā. Latvija bija pārstāvēta ar četrām sportistēm. Labāko rezultatu sasniedza Evelīna Gasūna, kura divu braucienu summā finišēja pēc 1 minūtes un 39,05 sekundēm un ierindojās augstajā 25.vietā, uzvarētājai zaudējot 5,76 sek. Elīna Sabīne Nežborte ierindojās 45.vietā, 52.rezultātu sasniedza Elizabete Liene Šterna, bet 55.vietā finišēja Odrija Baldiņa.

Trešdien jaunatnes Olimpiādē sacentīsies mūsu biatlonisti, daiļslidotāji, kalnu un distanču slēpotāji. Daiļslidotāji aizvadīs izvēles programmu - pēc īsās programmas Deniss Vasiļjevs ir sacensību līderis, bet Angelīna Kučvaļska atrodas augstajā piektajā vietā.

12. Eiropas Jaunatnes ziemas Olimpiāde notiek no 25. – 30.janvārim Austrijas pilsētā Vorarlbergā un blakus esošajā valstī Lihtenšteinā. Sacensībās savu sportisko meistarību pārbaudīs 46 Eiropas valstu sportisti vecumā no 14 līdz 18 gadiem. Latvijas komandas sastāvā iekļauti 24 jaunie sportisti, kas startēs 5 sporta veidos no 8 sacensību programmā paredzētajiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!