Foto: Publicitātes foto

Latvijas kalnu slēpotāja Lelde Gasūna trešdien izcīnīja piekto vietu Zviedrijas pilsētā Kirunā notikušajās FIS kategorijas slaloma sacensībās, sasniedzot savas karjeras trešo labāko iegūto FIS punktu summu.

Divu braucienu summā Gasūna uzvarētājai Šarlotei Šablē no Šveices zaudēja 1,14 sekundes, iegūstot 27,37 FIS ranga punktus.

Dienu iepriekš 24 gadus vecā latviete turpat Kirunā uzvarēja citās slaloma sacensībās, iegūstot 21,51 FIS punktu un sasniedzot jaunu karjeras rekordu. Iepriekš FIS punktu summu zem 30 punktiem Gasūna divreiz bija iekrājusi vien 2010.gadā.

Kā ziņots, sestdien Somijā notikušajās Pasaules kausa slaloma sacensībās Gasūna 65 dalībnieču vidū pirmajā braucienā ierindojās 55.vietā, nekvalificējoties otrajam braucienam.

Trešdienas sacensībās 41.vietu izcīnīja Ieva Meldere, par to saņemot 103,67 FIS punktus, bet Evelīna Gasūna nesasniedza pirmā brauciena finišu.

Vīriešiem slaloma sacensībās trešdien 16 gadus vecais Žaks Gedra ierindojās 43.vietā un saņēma 99,84 FIS punktus, kas ir viņa karjeras labākais sasniegums, bet Daniels Fogelis sekoja pozīciju zemāk un ieguva 105,21 FIS punktu. Elvis Opmanis ierindojās 48.vietā un saņēma 118,80 FIS punktus, bet Toms Sarkanis un Miks Zvejnieks otro dienu pēc kārtas netika pie ieskaitīta rezultāta, nefinišējot otrajā braucienā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!