Foto: AFP/Scanpix

Latvijas kalnu slēpotāja Lelde Gasūna pirmdien Levi, Somijā, izcīnīja uzvaru FIS kategorijas sacensībās milzu slalomā.

Savukārt svētdien slalomā viņa finišēja otrā, bet pirmdien vēl vienās sacensībās milzu slalomā ierindojās piektajā vietā.

Pirmdienas otrajās sacensībās Gasūna izcīnīja uzvaru, divu braucienu summā par 0,69 sekundēm apsteidzot mājinieci Neu Lūko un tiekot pie 20,88 FIS raudzes punktiem.

Šajās sacensībās bija pieteikta arī Liene Bondare, taču viņa uz starta neizgāja.

Vēl vienās pirmdien notikušajās sacensībās milzu Slalomā Gasūna tika pie piektās vietas un 26,10 FIS punktiem, bet Bondare izstājās otrajā braucienā.

Savukārt pagājušās nedēļas nogalē Latvijas kalnu slēpotājas turpat Levi aizvadīja sacensības slalomā. Svētdien Gasūna izcīnīja otro vietu un guva 26,86 FIS punktus, kamēr Bondare finišēja sestā un tika pie 40,23 FIS punktiem, bet Marta Kunce izstājās otrajā braucienā.

Tikmēr piektdien Bondare ieņēma piekto vietu un tika pie 49,75 FIS punktiem, Gasūna izstājās otrajā braucienā, bet Kunce pirmajā braucienā tika diskvalificēta.

Tā kā sestdienas slalomu pārcēla uz svētdienu, tad svētdien un pirmdien paredzētās FIS sacensības milzu slalomā notika tikai pirmdien, kalnu slēpotājiem pirmajā nedēļas dienā šajā disciplīnā bija jāsacenšas divas reizes.

Turpat Levi norisinājās arī sacensības kungiem slalomā un milzu slalomā, kur labākos rezultātus uzrādīja Kristaps Zvejnieks.

Piektdien slalomā Žaks Gedra ierindojās 21.vietā (41,46 FIS punkti), atstājot aiz sevis K.Zvejnieku (42,85), Miks Zvejnieks ieņēma 28.pozīciju (58,13), bet 32. bija Dāvis Zvejnieks (82,86).

Savukārt svētdien slalomā K.Zvejnieks ierindojās devītajā vietā (21,71), M.Zvejnieks ieņēm 30.pozīciju (46,84), D.Zvejnieks finišēja 12 vietas zemāk (81,30), bet Gedra otrajā braucienā izstājās.

Tikmēr pirmdien milzu slaloma pirmajās sacensībās K.Zvejnieks bija divdesmitais (29,94), Gedra ieņēma 58.vietu (62,02), M.Zvejnieks bija divas pozīcijas zemāk (63,84), bet D.Zvejnieks izstājās pirmajā braucienā.

Otrajās sacensībās milzu slalomā K.Zvejnieks finišēja devītais (27,49), M.Zvejnieks ierindojās 42.vietā (61,13) un atstāja aiz sevis Gedru (61,21), bet D.Zvejnieks izstājās pirmajā braucienā.

Pagājušajā nedēļā turpat Levi norisinājās Pasaules kausa posms, kurā Gasūna ieņēma 42.vietu slalomā, M.Zvejnieks debijā ierindojās 56.vietā, bet K.Zvejnieks pirmajā braucienā nefinišēja.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!