Foto: Publicitātes foto

Latvijas labākais kalnu slēpotājs Kristaps Zvejnieks pirmdien izcīnīja otro vietu Japānā notikušajās FEC jeb Tālo Austrumu kausa sacensībās slalomā, kam ir Starptautiskās Slēpošanas federācijas (FIS) statuss, sasniedzot jaunu karjeras rekordu FIS punktos.

Par sacensību uzvarētāju pirmdien tika kronēts Donjuns Juns no Dienvidkorejas, kurš divu braucienu summā Zvejnieku apsteidza par 0,12 sekundēm. Par šādu sasniegumu latvietis nopelnīja 8,40 FIS kategorijas punktus, kas viņam ir jauns karjeras rekords. 0,82 sekundes aiz Kristapa palika trešās vietas ieguvējs, 2013. gada ceturtais labākais juniors pasaulē kombinācijā Johanes Štrolcs no Austrijas.

Arī svētdien sportisti aizvadīja slaloma sacensības, kur Zvejnieks bija sestais, tiekot pie 19,23 FIS punktiem.

Tikmēr dāmu konkurencē pirmdien Lelde Gasūna bija septītā, gūstot 24,72 FIS punktus. Leldi pievīla pirmais brauciens, kurā viņa netika starp labākajām divpadsmit, no līderes atpaliekot 3,5 sekundes. Tomēr otrajā braucienā Latvijas sportiste uzrādīja otro labāko laiku un otro dienu pēc kārtas kāpa uz pjedestāla. Lelde Gasūna jaunajā FIS slaloma rangā varētu iekļūt simtniekā, kas būtu pamatīgs kāpums un nozīmīgs sasniegums, norāda Latvijas Slēpošanas savienība.

Svētdien Lelde sacensībās ieguva dalītu otro vietu, tiekot arī pie sava karjeras rekorda FIS punktos - 14,00 punkti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!