Foto: infoski.lv
Latvijas labākais kalnu slēpotājs Kristaps Zvejnieks sestdien Itālijā izcīnīja ļoti augsto, piekto, vietu Eiropas kausa paralēlā slaloma sacensībās.

Sestdien pa dienu risinājās kvalifikācija, kurā Zvejnieks vienīgajā braucienā guva 19.vietu. Šeit ātrākais bija horvāts Matejs Vidovičs, kuram latvietis summā piekāpās par 1,30 sekundēm.

Labākie 32 sportisti kvalificējās vakarā notikušajām paralēlā slaloma sacensībām, bet šeit Zvejnieks pamanījās pārvarēt pat divas kārtas un piedzīvoja neveiksmi vienīgi ceturtdaļfinālā, kas viņam deva dalītu piekto vietu.

Pēc karjerā augstākā panākuma Eiropas kausā Zvejnieks ar 54 punktiem pakāpies uz 24.vietu slaloma ieskaites kopvērtējumā.

Savus pirmos sezonas kopvērtējuma punktus Eiropas kausā latvietis guva ceturtdien, kad izcīnīja 22.vietu slaloma sacensībās.

Savukārt Latvijas kalnu slēpotājs Miks Zvejnieks sestdien pirmoreiz šosezon kāpa uz goda pjedestāla Starptautiskās slēpošanas federācijas (FIS) sacensībās.

Zvejnieks Čehijā sacentās slalomā un guva trešo vietu, divu braucienu summā par 0,33 sekundēm piekāpjoties polim Dominikam Bjalobžickim.

Sasniegtais rezultāts 21 gadu vecajam latvietim deva 37,53 FIS kategorijas punktus, kas viņam ir otrs augstākais rezultāts šosezon. Uz goda pjedestāla Zvejnieks iepriekšējo reizi bija kāpis aprīlī, kad pagājušās sezonas izskaņā uzvarēja nobraucienā Somijas junioru čempionātā, kas vienlaikus bija arī FIS sākuma līmeņa sacensības. Savukārt FIS sacensībās viņš iepriekšējo reizi trijniekā bija februārī.

Svētdien sportisti vēlreiz sacentīsies slalomā.

Tikmēr FIS sacensībās Zviedrijā sestdien slalomā sacentās Latvijas olimpiete Agnese Āboltiņa, kura nesasniedza finišu otrajā braucienā. Arī viņai svētdien gaidāmi vēl vieni mači.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!