Foto: Publicitātes foto
Latvijas vadošais kalnu slēpotājs Kristaps Zvejnieks ceturtdien izcīnīja uzvaru FIS slalomā pirmajā sacensību dienā Krievijas kausa izcīņas noslēdzošajā posmā kalnu slēpošanā, kas norisinās kaimiņvalsts ziemeļu ciematā Poļarnije Zori. Pēc oficiālas rezultātu apstiprināšanas Kristapam Zvejniekam ir piešķirti 9 FIS punkti, kas ir jauns mūsu kalnu slēpotāja rekords, gūstot savā ziņā vēsturisku panākumu un pirmo reizi kādam no neatkarīgās Latvijas slēpotājiem nopelnot zem 10 FIS punktiem, informē Latvijas Slēpošanas savienības preses sekretārs Ivars Bācis.

Vakar ļoti ilgu laiku pēc sacensībām Starptautiskās Slēpošanas federācijas (FIS) lapā nebija publicēti sportistu iegūtie oficiālie FIS punkti. Ņemot vērā dalībnieku sastāvu Poļarnije Zori, kur tikai sezonas sākumā pasaules kausa posmā 20.vietu ieguvušais Pāvels Trikičevs no Krievijas bija ar reitingu zem desmit punktiem (9,67 FIS punkti), bet Kristaps Zvejnieks ar 10,72 punktu reitingu bija otrs labākais, sākotnēji šķita, ka uzvarētāja punkti, protams, būs ļoti labi, bet visticamāk ne zem 10 (jo punkti tuvāk nullei, jo labāks rezultāts – aut.piez.).

Taču kā par pārsteigumu, bet šoreiz mums par labu, slaloma uzvarētājam Poļarnije Zori tika aprēķināti 9 FIS punkti. To ietekmēja arī uzvarētāja samērā lielais pārsvars . Līdz ar to Kristaps Zvejnieks pirmo reizi karjerā nopelnīja zem 10 FIS punktiem un uzstādīja savu personisko rekordu. K.Zvejnieks ir pirmais no neatkarīgās Latvijas slēpotājiem, kurš spējis pārsniegt šo maģisko un pirms dažiem gadiem vēl šķietami neaizsniedzamo desmit punktu robežu. Starp citu, arī zem 20 FIS punktiem viņš bija vienīgais, jo nevienam citam no mūsējiem pēdējos 24 gados nav izdevies iegūt mazāk par 20 punktiem.

Kristaps Zvejnieks šobrīd FIS reitingā slalomā atrodas simtniekā, ieņemot 94.vietu. Vakardienas rezultāts Kristapa reitingu no 10,72 punktiem uzlabos par 1,15, un tad mūsu labākā kalnu slēpotāja reitings būs zem desmit – 9,57 FIS punkti, kas nākamajā FIS listē aprīļa beigās dotu vietu astoņdesmitnieka beigās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!