Foto: F64

Latvijas labākais kalnu slēpotājs Kristaps Zvejnieks sestdien izcīnīja 23. vietu Austrijā notikušajās Eiropas kausa sacensībās slaloma disciplīnā.

Pēc sekmīgiem pēdējiem startiem Zvejniekam pirmajā braucienā bija augstais, 14. numurs, bet pēc pirmā nobrauciena viņš atradās tieši 14. pozīcijā. Savukārt otrajā trasē latvietis uzrādīja 22. rezultātu un summā atkāpās uz 23. pozīciju.

Par sacensību uzvarētāju tika kronēts Francijas kalnu slēpotājs Fransuā Plass, kurš pēc pirmā brauciena bija tikai 30. pozīcijā, kas deva iespēju otrajā trasē startēt kā pirmajam. Viņš summā apsteidza Zvejnieku par 1,68 sekundēm.

Sasniegtais rezultāts Zvejniekam deva 17,58 FIS kategorijas punktus.

Svētdien gaidāmas vēl vienas sacensības.

Kā zināms, neilgi pirms Ziemassvētkiem Zvejnieks vienās no Eiropas kausa sacensībām pamanījās izcīnīt desmito vietu. Savukārt pagājušajā nedēļā Zvejnieks slaloma disciplīnas Pasaules kausa sacensībās Itālijā izcīnīja 26.vietu, kas ir neatkarīgās Latvijas visu laiku labākais sasniegums.

Zvejnieks šosezon plānojis aizvadīt pilnu sezonu Eiropas kausa slaloma disciplīnā. Eiropas kausa kopvērtējumā slaloma disciplīnā viņš ar 49 punktiem saglabājis 35.pozīciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!