Foto: Publicitātes attēls

Latvijas izlases kalnu slēpotāji Kristaps Zvejnieks un Lelde Gasūna lieliski startējuši otrajā sacensību dienā Japānas pilsētā Hakubā notikušajā Kontinentālajā kausā slaloma disciplīnā, informēja Latvijas Slēpošanas savienības preses sekretārs Ivars Bācis.

Zvejnieks no vairāk nekā 80 dalībniekiem izcīnīja otro vietu, bet Gasūna no 49 dalībniecēm ieguva ceturto vietu, pirmo reizi karjerā nopelnot zem 20 FIS punktiem.

Otrajā sacensību dienā Japānā Tālo austrumu kausā, kas ir Kontinentālā kausa sacensības, kopā ar vietējā reģiona pārstāvjiem, mūsējiem konkurenci sastādīja arī kalnu slēpotāji no vairākām Eiropas valstīm, ieskaitot Austriju, Šveici un Zviedriju. Abiem šodien izdevās vēl labāk nostartēt nekā pirmdien, SK "Virsotnes" K.Zvejniekam ierindojoties savam reitingam atbilstošākā pozīcijā un iegūstot godalgotu vietu, bet "International Ski team" pārstāvei L.Gasūnai apsteidzot vairāk nekā desmit pēc reitinga augstāk esošās konkurentes un sasniedzot savu labāko rezultātu FIS punktos.

Pēc pirmā brauciena Zvejnieks atradās uzreiz aiz trijnieka ceturtajā pozīcijā. Neskatoties uz septīto rezultātu otrajā braucienā, mārupietis pakāpās uz otro vietu, jo labākus laikus uzrādīja ārpus pirmā sešinieka esošie konkurenti, bet no vadošajiem tikai japānis Ohkoši bija ātrāks par Latvijas pārstāvi un arī izcīnīja uzvaru, K.Zvejnieku apsteidzot par 0,86 sekundēm. Kristaps nopelnīja 12 FIS punktus, kas šosezon ir labākais viņa rādītājs, bet līdz pagājušajā gadā uzstādītajam rekordam pietrūkst 3 punktu. Ceturtais palika 2008.gada pasaule junioru čempionāta bronzas medaļas ieguvējs Tomoija Iši (+1,14 s), kamēr pagalam neveiksmīgas sacensības izvērtās japāņu galvenajai cerībai un labākā reitinga īpašniekam visu dalībnieku vidū (6,05 FIS punkti) Naoki Juasam. 2006.gada Olimpisko spēļu 6.vietas ieguvējs, kurš pasaules kausa posmos vairākkārt ir bijis sešiniekā, vienreiz pat uz pjedestāla trešajā vietā, pirmajā dienā izstājās, bet šodien palika tikai 15.vietā.

Lelde Gasūna pēc pirmā brauciena līderei zaudējot pusotru sekundi, bet neatrodoties vairs padsmitajās vietās, bet desmitnieka beigās. Otro braucienu Latvijas pārstāve veica visātrāk no visām un pakāpās uz 4.vietu (+1,10 s), tikai 0,08 sekundēm pietrūkstot līdz trijniekam. Taču tas ir mazāk būtiski, jo svarīgākais, ka Lelde nopelnīja 14,98 FIS punktus, kas ļaus viņai nākamā FIS punktu listē pakāpties no 182.vietas uz aptuveni 145.vietu. Uzvaru otro dienu pēc kārtas svinēja Emi Hasegava, kas par 0,73 sekundēm apsteidza pasaules čempionāta 24.vietas ieguvēju Aleksandru Tileju no Lielbritānijas.

Pirmdien K.Zvejnieks ieguva septīto vietu (+1,22 sekunde un 15,18 FIS punkti), bet L.Gasūna ierindojās 9.vietā (+2,91 sekundes un 27,43 FIS punkti). Tālo austrumu kauss turpināsies Nozavā Onsenā ceturtdien un piektdien, kad dalībnieki sacentīsies milzu slalomā, bet mūsējie savu reitingu slalomā varēs mēģināt uzlabot svētdien un pirmdien, kad Šigakogenā paredzēts FEC noslēgums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!