Somijas ziemeļu pilsētā Rovaniemi otrajā sacensību dienā FIS slalomā lieliski nostartējuši Latvijas izlases dalībnieki Liene Bondare un Kristaps Zvejnieks, abiem iekļūstot trijniekā un Lienei otro dienu pēc kārtas uzstādot savu punktu rekordu. Vīriešiem 69 dalībnieku vidū Kristaps Zvejnieks izcīnīja otro vietu, bet Liene Bondare ar ātrāko laiku otrajā braucienā pakāpās līdz trešajai vietai un ieguva 38,08 FIS punktus, informē Latvijas Slēpošanas savienības preses sekretārs Ivars Bācis.

Sieviešu konkurencē, kur startēja 28 kalnu slēpotājas no četrām valstīm – Somijas, Zviedrijas, Latvijas un ASV, pēc reitinga spēcīgākā bija somiete Janīna Makinena (26,17 FIS punkti), kura tad arī izvirzījās vadībā pēc pirmā brauciena, trasi veicot 43,74 sekundēs un par 0,89 sekundēm apsteidzot mūsu Lieni Bondari, kura pēc pirmās trases atradās 7.vietā. Latvijas pārstāve otro braucienu veica visātrāk no visām un spēja pakāpties uz trešo vietu, no uzvarētājas un pasaules rangā 243.vietā esošās Makinenas atpaliekot 0,8 sekundes, bet otrajai vietai piekāpjoties pussekundi. Šāds lielisks otrais brauciens L.Bondarei ļāva tikt pie punktu rekorda otro dienu pēc kārtas, iepriekšējo uzlabojot par 0,91 punktu – 38,08 FIS punkti.

Atšķirībā no pirmās dienas šoreiz sacensības daudz labāk iesāka mūsu vīrieši. Starp labākajiem desmit pēc pirmās trases bija uzreiz divi mūsējie – abi brāļi Zvejnieki, Kristapam uzrādot dalītu 4.laiku (+0,30 s), bet Mikam dalītu 10.laiku (+0,91 s) Vadībā bija izvirzījies pirmās dienas uzvarētājs un pasaules rangā 116.vietā esošais soms Juho Dāls, kurš bija ātrākais arī otrajā braucienā un svinēja pārliecinošu uzvaru (11,92 FIS punkti). Kristapam ar trešo laiku otrajā trasē izdevās pakāpties par divām pozīcijām uz otro vietu, no uzvarētāja atpaliekot 0,91 sekundi un iegūstot 19,96 FIS punktus. Otrajā braucienā izstājās vicelīderis un vienīgais pasaules rangā simtniekā slalomā esošais soms Jonas Rasanens (50.vieta slalomā FIS listē). Pretēji vecākajam brālim Miks pēc otrā brauciena divas pozīcijas noslīdēja lejup un ierindojās 12.vietā (+2,08 s), nopelnot 30 FIS punktus. Otrais brauciens labāk sanāca 27.pozīcijā esošajam Žakam Gedram, kurš divu braucienu summā ieņēma 22.vietu (+4,28 s) un nopelnīja 49 FIS punktus. Dāvis Zvejnieks nefinišēja pirmajā braucienā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!