Foto: AFP/Scanpix

Latvijas labākie kalnu slēpotāji Kristaps Zvejnieks un Lelde Gasūna svētdien slēgtajā arēnā Lietuvas pilsētā Druskininkos izcīnīja uzvaras Baltijas kausa izcīņas jaunās sezonas pirmā posma otrajās sacensībās.

Slalomā vīriem vecākais no brāļiem Zvejniekiem jau prognozējami bija labākais visos trijos braucienos un summā par 1,55 sekundēm apsteidza slovāku Romānu Murinu, kuram vēl vienu sekundes simtdaļu zaudēja Jurijs Daņiločkins no Baltkrievijas.

No latviešiem vēl ceturto vietu guva Miks Zvejnieks, kurš brālim zaudēja 1,77 sekundes, bet pirmo desmitnieku noslēdza Elvis Opmanis, kurš jau atpalika par 4,40 sekundēm.

Savukārt dāmām Lelde Gasūna trīs braucienu summā par 1,41 sekundi apsteidza savu jaunāko māsu Evelīnu.

Tikmēr trijnieku noslēdza Anastasija Gornostajeva no Krievijas, kura jau zaudēja vairāk nekā divas sekundes.

Vēl no latvietēm ceturto vietu izcīnīja Liene Bondare, kura atpalika 2,07 sekundes, bet astotā bija pirmo sezonu junioru konkurencē uzsākusī Žanete Gedra, zaudējot 4,26 sekundes.

Kā ziņots, sestdien notikušajās pirmajās sacensībās slaloma sievietēm pirmās trīs vietas ieņēma Latvijas sportistes - labākā bija Lelde Gasūna, bet otro un trešo vietu ieguva Evelīna Gasūna un Agnese Āboltiņa. Svētdien Āboltiņa tika diskvalificēta trešajā braucienā.

Savukārt sestdien vīriem dubultuzvaru svinēja brāļi Kristaps un Miks Zvejnieki.

Arī pērn K.Zvejnieks triumfēja šajā trasē, vienīgi šogad sacensības norisinājās jau "Entry league" statusā. Tā kā trases vertikālais kritums no Starptautiskās Slēpošanas federācijas (FIS) noteikumos noteiktā atpalika par 60 metriem, tām nebija FIS statuss un sportistiem nācās aizvadīt trīs braucienus. Trase ir aptuveni 400 metrus gara.

Pirmajā posmā piedalījās 13 valstu sportisti, pārstāvot ne tikai Baltijas valstis, bet arī Čehiju, Baltkrieviju, Īriju, Turciju, Spāniju, Poliju, Krieviju, Baltkrieviju, Rumāniju un Ungāriju.

Šogad pirmo reizi vēsturē visi trīs Baltijas kausa posmi ir FIS kategorijas sacensības.

Sacensību otrais un trešais posms norisināsies pēc jaunā gada. Otrais posms, tāpat kā šogad, arī nākamajā gadā notiks Siguldā februāra beigās. Arī šajās sacensībās pieaugušajiem abas posma dienas ir paredzēts slaloms, bet jauniešu grupas kalnu slēpotāji sacentīsies milzu slalomā.

Visplašākā un disciplīnu ziņā bagātākā programma paredzēta noslēdzošajā posmā Somijā, kur otro gadu pēc kārtas marta vidū sacensības notiks aiz polārā loka atrodošajā ciematā Pihē. Trešais Baltijas kausa posms norisināsies desmit dienas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!