Foto: Publicitātes foto

Somijas pilsētā Pihē FIS slaloma sacensībās vīriešiem 91 dalībnieka konkurencē uzvaru izcīnīja Latvijas izlases dalībnieks Kristaps Zvejnieks, kurš nopelnīja 13,31 FIS punktus, atkārtojot savu otro labāko rādītāju karjerā, ziņo Latvijas Slēpošanas savienības preses sekretārs Ivars Bācis.

Dāmām vakar 56 dalībnieču vidū Evelīna Gasūna ieņēma 14.vietu, arī uzrādot otro labāko rezultātu slalomā un nopelnot 70,28 FIS punktus.

Pēc vakar pārrautās nesekmīgās sērijas un trešās vietas izcīnīšanas milzu slalomā piektdien Kristaps Zvejnieks bija ļoti optimistiski noskaņots uz savu spēcīgāko disciplīnu slalomu. Pēc pirmajā brauciena viņš uzrādīja 4.laiku - 51,49 sekundes, bet vadošo četrinieka blīvajos rezultātos no līdera un šā gada pasaules sestā labākā juniora Jensa Hentinena (Somija) atpaliekot vien 0,31 sekundi. Otrajā braucienā mārupietis neatstāja nekādas cerības ne somiem, zviedriem, kanādiešiem, krieviem un citu valstu pārstāvjiem un uzrādīja ar stabili visātrāko laiku - 49,55 sekundes, kas divu braucienu

summā (1:41,01) ļāva izvirzīties vadībā un izcīnīt savu astoto uzvaru FIS sacensībās. Kristaps par 0,17 sekundēm apsteidza Hentinenu un nopelnīja 13,31 FIS punktu, kas ir otra labākā rezultāta atkārtojums (mūsu labākā slalomista rekords ir 11,3 FIS punkti, kas iegūti šā gada aprīlī - aut.piez.). Tikai ceturtais (+0,89 s) 2012.gad pasaules junioru čempions Santeri Paloniemi, kurš sešas reizes pasaules kausos ir ticis "punktos' jeb trīsdesmitniekā.

Divu braucienu summā Kristapam piecas sekundes zaudēja brālis Miks Zvejnieks, kuram 19.vieta (49,08 FIS punkti) un pēc vairākām izstāšanām pēdējie divi starti ir bijuši veiksmīgi. Divas trešdaļas apsteidza un trīsdesmitniekā iekļuva Toms Sarkanis, iegūstot 29.vietu un uzrādot šīs sezonas labāko rezultātu - 71 FIS punkts. Klāvam rubenim 42.vieta.

Sievietes vakar no paša rīta nostartējušas milzu slalomā, vakarpusē sacentās FIS sacensībās slaloma disciplīnā. Pirmajā braucienā mūsu galvenā cerība Evelīna Gasūna uzrādīja 13.rezultātu, no līderes Sandras Holmas (Somija) atpaliekot 2,33 sekundes.

Otrais brauciens Evelīnai nepadevās gluži tāds kā pirmais, tādēļ otrajā braucienā 19.rezultāts (+3,34 s), bet tik un tā divu braucienu summā mūsu kalnu slēpotāja noslīdēja tikai vienu vietu zemāk un ieņēma 14.vietu. Divu braucienu summā viņa uzvarētājai un šā gada pasaules junioru čempionāta 26.vietas ieguvējai Gabriēlai Capovai no Čehijas zaudēja 5,35 sekundes. Liene Bondare otro braucienu veica labāk nekā pirmo, un beigās Lienei 26.vieta, taču uzvarētājai zaudēts diezgan daudz - 11,20 sekundes. Vēl trīsdesmitniekā iekļuva Elīna Nežborte, kurai 29.vieta (+15,52 s). Savukārt Elizabete Šterna un Odrija Baldiņa ierindojās attiecīgi 34. un 35.vietā.

Atgādinām, ka pirms nedēļas Zviedrijā FIS sacensībās slalomā uzvarēja Lelde Gasūna, kurai tā arī bija astotā uzvara karjerā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!