Foto: Publicitātes foto

FIS sacensībās slalomā, kas norisinājās Papredā (Čehijā), otrdien otro dienu pēc kārtas uz goda pjedestāla kāpa, bet šoreiz uz augstākā pakāpiena, Latvijas izlases dalībnieks kalnu slēpošanā Miks Zvejnieks, kurām tā ir pirmā uzvara FIS sacensībās un arī iegūtie 28 FIS punkti ir karjeras rekords, iepriekšējo uzlabojot par pieciem punktiem, stāsta Latvijas Slēpošanas savienības preses sekretārs Ivars Bācis. Dienu iepriekš Mikam trešā vieta milzu slalomā.

FIS sacensībās Čehijā piedalījās 78 dalībnieki no septiņām valstīm. Pirmais brauciens Mikam izdevās ļoti labs, un, uzrādot laiku 46,46 sekundes, viņš izvirzījās līderpozīcijās, tuvāko sāncensi apsteidzot par 0,07 sekundēm, bet trešā laika uzrādītājs zaudēja jau 0,79 sekundes. Otrais brauciens arī bija labi veikts, tomēr tajā Mikam sanāca uzrādīt trešo laiku, ātrākajam zaudējot pussekundi. Tā kā tuvākais sekotājs pēc pirmā brauciena arī otrajā bija nedaudz lēnāks par mūsu pārstāvi, tad divu braucienu summā Mikam Zvejniekam izdevās nosargāt līderpozīcijas un izcīnīt pirmo uzvaru karjerā. Miks pirmo reizi ieguva zem trīsdesmit punktiem - 28 FIS punkti. Uzvarētājam zaudējot 13 un 14,3 sekundes, tūdaļ aiz trīsdesmitnieka 32. un 33.vietā palika abi 1997.gadā dzimušie jaunieši Klāvs Rubenis un Dans Blūmiņš, uzstādot savus labākos rezultātus FIS punktu izteiksmē - attiecīgi 114 un 123. Klāvam tās bija piektās FIS sacensības, bet Dans kopš gada sākuma jau bija paspējis piedalīties desmit sacensībās.

Miks Zvejnieks trešo reizi sezonā uzlaboja punktu rekordu. Viņš cīnījās ar Mārtiņu Onskuli par ceļazīmi uz Sočiem, bet šāds labs rezultāts nāca nedaudz par vēlu, jo atlase beidzās 19.janvārī.

Aizvakar Mikam Zvejniekam 3.vieta FIS sacensībās slalomā, no uzvarētāja atpaliekot 1,72 sekundes un nopelnot 69 FIS punktus. Desmitniekā iekļuva un 9.vietu ieguva Roberts Briška, kurš divu braucienu summā Mikam piekāpās par nepinām divām sekundēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!