Foto: Publicitātes attēli

Eiropas kausā kalnu slēpošanā milzu slaloma disciplīnā Itālijā ceturtdien Kristapam Zvejniekam pirmajā braucienā neizdevās iekļūt labāko sešdesmit vidū, lai kvalificētos otrajam braucienam. Latvijas izlases kalnu slēpotājs 90 dalībnieku konkurencē uzrādīja 74.laiku, līderim zaudējot 3,6 sekundes, informē Latvijas Slēpošanas savienības preses sekretārs Ivars Bācis.

Itālijas kalnu ciematā Karecā milzu slalomā nebija tik daudz pasaules kausos panākumus guvuši kalnu slēpotāju kā vakar Oberegenā slalomā, taču tik un tā dalībnieku sastāvs bija spēcīgs. Kristaps Zvejnieks pēc FIS punktu reitinga bija septītā desmita sākumā, kas deva pamatotas cerības uz tikšanu sešdesmitniekā un kvalificēšanos otrajam braucienam, kas milzu slalomā Eiropas kausa posmos Zvejniekam līdz šim ir izdevies tikai vienu reizi.

Kristaps pirmo braucienu veica 58,90 sekundēs un no līdera norvēģa Rasmusa Vindingstāda, kurš šogad pasaules junioru čempionātā milzu slalomā ieguva bronzas medaļu, atpalika 3,6 sekundes, no tobrīd 57 finišu sasniegušajiem uzrādot 55.rezultātu. No atlikušajiem 29 dalībniekiem 19 kalnu slēpotājiem izdevās uzlabot mūsu pārstāvja laiku, kas beigās Kristapam deva 74.vietu. Līdz ar to arī sezonas trešajā startā Eiropas kausā milzu slalomā neizdevās iekļūt starp labākajiem sešdesmit, tādējādi nesarūpējot dāvanu savā Vārda dienā. Līdz sešdesmitniekam šoreiz pietrūka 0,77 sekundes.

Par uzvarētāju kļuva Vindingstāds, kas aiz sevis 0,26 un 0,51 sekundi atstāja divus pasaules kausa trīsdesmitnieka braucējus Tomasu Tumleru (Šveice) un Dominiku Švaigeru (Vācija).

Rīt trešo dienu pēc kārtas notiks Eiropas kausa posms, un kalnu slēpotāji sacentīsies slalomā, kas K.Zvejniekam spēcīgākā disciplīna un kur Kristapam jāmēģina tikt pie pirmajiem Eiropas kausa kopvērtējuma ieskaites punktiem, kurus dabū pirmajā trīsdesmitniekā iekļūstošie.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!