Foto: F64
Latvijas vadošais kalnu slēpotājs Kristaps Zvejnieks ceturtdien nesasniedza finišu Itālijā notiekošā Pasaules kausa slaloma sacensību pirmajā braucienā.

Tikmēr uzvaru pirmajā braucienā izcīnīja norvēģis Henriks Kristofešens, kurš par 0,23 sekundēm apsteidza Pasaules kausa kopvērtējuma līderi Marselu Hiršeru no Austrijas.

Savukārt trešais pašlaik ir Zviedrijas kalnu slēpotājs Andrē Mīrers.

Tieši Kristofešens vēlāk kļuva par šo sacensību uzvarētāju, divu braucienu summā par 0,33 sekundēm apsteidzot Hiršeru. Tikmēr uz goda pjedestāla zemākā pakāpiena stājās itālis Stefano Gross.

Tikmēr zviedrs Mīrers pēc otrā brauciena atkrita uz piekto vietu.

Šajā kalendārajā gadā Zvejniekam vairs nav gaidāmas nevienas Pasaules kausa sacensības.

Šis Zvejniekam bija trešais starts Pasaules kausa sacensībās šosezon, bet tikai vienā reizē viņam izdevies sasniegt finišu, kad pirms nepilnām divām nedēļām viņš bija 32.vietā Francijā notikušajās slaloma sacensībās, no kvalificēšanās otrajam braucienam atpaliekot tikai par 0,07 sekundēm.

Pasaules kausa kopvērtējumā Hiršeram ir 633 punkti, bet viņam ar 382 punktiem seko šoreiz nestartējušais norvēģis Hjētils Jansru un Kristofešens. Tikmēr 349 punktus iekrājis francūzis Aleksis Pinturo, kurš ceturtdien bija septītais.

Pirms tam trešdien Austrijā Zvejniekam neveiksmīgas bija arī Starptautiskās slēpošanas federācijas (FIS) kategorijas sacensības milzu slalomā, kur viņš nespēja sasniegt finišu pirmajā braucienā. Tikmēr pēdējais starp 48 finišējušiem kalnu slēpotājiem bija Elvis Opmanis, tikdams pie 143 FIS raudzes punktiem.

Otrdien Zvejnieks turpat šajā disciplīnā bija 37.vietā, tikdams pie 59,77 FIS kategorijas punktiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!