Foto: LETA
Latvijas kamaniņu sporta izlases sportistiem neizdodas veikt divus labus braucienus, bet, ja tas izdodos, rezultāti būtu bijuši daudz augstāki, uzskata Latvijas komandas treneris Kaspars Dumpis.

Pagājušajā nedēļas nogalē Siguldā notikušajā Pasaules kausa sestajā posmā tika sadalīti septiņi medaļu komplekti, Latvijas sportistiem tiekot pie trim godalgām.

"Ir tādas divējādas sajūtas. Pēc sestdienas šķita, ka it kā ir labi, tomēr Andra Šica trauma aizēnoja Oskara Gudramoviča un Pētera Kalniņa medaļu. Divnieki ļoti labi nostartēja, arī Kristens Putins un Imants Marcinkēvičs. Cepuri nost," pēc sacensībām izteicās Dumpis. "Meitenes varēja labāk, bija pārāk daudz kļūdu, kas liedza pacīnīties par desmitnieku."

Dumpis uzsvēra, ka otrajā braucienā visas trīs Latvijas dāmu sportistes - Elīza Cauce, Ulla Zirne un Kendija Aparjode - bijušas labāko desmitniekā. "Elīzai ceturtais rezultāts, Ullai septītais, bet Kendijai - devītais. Tās bija vietas, kurām bija jābūt. Tomēr kamaniņu sportā viss tiek summēts pēc divu braucienu rezultātiem. Arī vīriem bija mazas kļūdiņas."

"Mazās kļūdiņas Ināram Kivleniekam liedza pacīnīties par trijnieku. Tomēr vīri nobrauca savā iespēju līmenī," teica Dumpis, atzīstot, ka Latvijas sportistiem būtu nepieciešams strādāt ar psihologiem. "Tāda mums ir mentalitāte - nevar labi nobraukt divus brauciens. Protams, ka viss ir galvā. Mazs klikšķītis notiek, un sportists sāk raustīties. Ir iespēja strādāt ar psihologiem, un daži to izmanto. Varbūt būs nopietnāk ar viņiem jāstrādā. Šobrīd mazās kļūdiņas maksā goda pjedestālus."

Kā vēstīts, trīskārtējais olimpiskais čempions Andris Šics sacensībās guva pleca traumu. Dumpis atzīst, ka, visticamāk, Andra un Jura Šica divnieku ekipāža šosezon vairs nespēs uzrādīt konkurētspējīgus rezultātus.

"Pirmdien, kad noies tūska, taisīs izmeklējumus un magnētisko rezonansi, pēc kā varēs pateikt ko vairāk. Skaidrs, ka ar pilnu jaudu šosezon viņi vairs nevarēs startēt. Plecs kritienā tika izmežģīts, izkrita no vietas, bet, guļoties kamanās, iekrita atpakaļ. Labi, ka vismaz līdz lejai varēja nobraukt," teica treneris, atzīstot, ka sportisti šosezon vairs nebūs spējīgi pienācīgā līmenī uzraut startus. "Žēl, ka tas notiek pirms pasaules čempionāta - sezonas svarīgākajām sacensībām."

Drīzumā Latvijas sportistiem gaidāmi treniņi olimpiskajā Phjončhanas trasē un Dumpis pauda cerību, ka vismaz tur brāļi Šici būs spējīgi braukt pa trasi.

"Šoreiz Siguldas trase bija mazliet sarežģītāka, nekā citus gadus, bet mūsu sportisti nesūdzējās, jo gribēja, lai ir mazliet grūtāk. Ledus kvalitāte bija ļoti laba, slieces slīdēja, jo temperatūra bija mums atbilstoša," pauda treneris, atzīstot, ka Latvijas sportistiem vajadzēja izmantot apstākļus, tomēr patraucējušas mazas nianses.

"Arī pērn Gudramovičam un Kalniņam Siguldā izdevās veikt trīs labus braucienus - sacensībās un stafetē. Šoreiz bija četri labi braucieni, kas ir ļoti labs rādītājs. Pirms pasaules čempionāta viņiem tas būs labs stimuls," teica Dumpis. "Siguldas trase viņiem ir pazīstama. Kā viņiem mazliet kas nojūk, grūti savākt kamanu. Ja citi sportisti kļūdiņu māk atrisināt, Oskaram un Pēterim ir mazliet grūtāk - kļūda velkas un velkas, bet citreiz tas beidzās ar lielu kļūdu un kritienu."

"Jācer, ka no šīm sacensībām uz pasaules čempionātu katrs paņems pašu labāko. Precīzi nevaru pateikt par vīriem, bet daudzi individuāli uzrādīja savus labākos rezultātus. Tas arī ir ļoti labs individuāls sasniegums pirms pasaules čempionāta," piebilda Dumpis.

Kā vēstīts, Latvijai divas sudraba godalgas izcīnīja Gudramoviča un Kalniņa duets, bet komandu stafetē tika iegūta bronza.

Tagad pasaules labākajiem sportistiem būs viena brīva nedēļa, bet janvāra beigās Īglsas trasē Austrijā notiks pasaules čempionāts.

Nākamgad Latvijas Kamaniņu sporta federācija Siguldā paralēli Pasaules kausa posmam vēlas organizēt arī Eiropas čempionātu.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!