Foto: AFP/Scanpix

Kanādas Olimpiskās komitejas (KOK) prezidente Triša Smita aicinājusi uz laiku atstādināt Krieviju no dalības olimpiskajās spēlēs, līdz kļūs publiski zināmi Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) ierosināto izmeklēšanu rezultāti.

"Mēs atbalstām un novērtējam darbu, ko veic SOK Samuela Šmita un Denisa Osvalda vadībā, izmeklējot attiecīgos jautājumus," Smitu citē portāls "insidethegames.biz". "Taču šis darbs ir ļoti apjomīgs, un tā izpildei nepieciešams laiks. Ja komisiju slēdzieni drīzumā neparādīsies, mēs pieprasām piemērot drošības risinājumus, to skaitā atstādināšanu, lai saglabātu olimpisko spēļu integritāti."

Kā ziņojām, SOK izveidoja divas izmeklēšanas komisijas dopinga pārkāpumu izmeklēšanai. Komisija, ko vada Osvalds, izmeklē Krievijas sportistu saistību ar dopinga analīžu mahinācijām Soču olimpisko spēļu laikā, bet otra, ko vada Samuels Šmits, izmeklē Krievijas valsts ierēdņu saistību ar iespējamo dopinga pārkāpumu piesegšanu.

No komisiju izmeklēšanas iznākuma atkarīgs, vai Krievijai būs atļauts startēt 2018. gada Phjončhanas ziemas olimpiskajās spēlēs. Kā zināms, pirms 2016. gada Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm SOK nobalsoja pret Krievijas pilnīgu diskvalifikāciju, nododot sporta veidu federācijām lemt par Krievijas sportistu pielaišanu spēlēm. Tā rezultātā Rio spēles izlaida Krievijas vieglatlēti, svarcēlāji un citu sporta veidu pārstāvji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!