Foto: AP/Scanpix
Ņemot vērā izskanējušās bažas par drošības situāciju Korejas pussalā, Korejas Republikas vēstniecība Rīgā vēlas uzsvērt, ka Korejas Republikas valdība drošības pasākumus uzskata par prioritāti, lai nodrošinātu sekmīgu un mierīgu gaidāmo olimpisko spēļu norisi.

"Ņemot vērā izskanējušās bažas par drošības situāciju Korejas pussalā, Korejas Republikas vēstniecība Rīgā vēlas uzsvērt, ka Korejas Republikas valdība drošības pasākumus uzskata par prioritāti, lai nodrošinātu sekmīgu un mierīgu gaidāmo olimpisko spēļu norisi," teikts vēstniecības paziņojumā.

Atbildīgās valsts iestādes pastāvīgi uzrauga drošības situāciju, un spēļu organizatori regulāri informē Starptautisko Olimpisko komiteju par drošības stāvokli. Arī Starptautiskā Olimpiskā komiteja ir uzsvērusi, ka sportistu drošība ir tās prioritāte gaidāmajās Phjončhanas olimpiskajās spēlēs, turklāt tā ir norādījusi, ka nevienā no notikušajām sarunām nav izteiktas bažas par 2018. gada olimpiskajām spēlēm un to norisi.

Vēstniecība norāda, ka šo jautājumu ir pārrunājusi arī ar Latvijas Republikas Izglītības un zinātnes ministrijas, kā arī Latvijas Olimpiskās komitejas pārstāvjiem, lai iepazīstinātu ar Korejas valdības veiktajiem soļiem, lai nodrošinātu, ka Phjončhanas spēles būtu izdevušās un drošas gan sportistiem, gan arī spēļu apmeklētājiem.

Gan Izglītības un zinātnes ministrijas, gan Latvijas Olimpiskās komitejas pārstāvji ir pauduši atkārtotu uzticību olimpisko spēļu rīcībkomitejai un Starptautiskajai Olimpiskajai komitejai, apliecinot to spēju noorganizēt sacensības augstā profesionālā līmenī, t.sk., arī no drošības aspekta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!