Foto: Reuters/Scanpix

Seškārtējais olimpiskais čempions šorttrekā, Krievijas pilsonībā pārgājušais korejietis Vikors Ans Starptautiskajai Slidošanas savienībai (ISU) pieprasījis informāciju, vai viņa vārds figurē Maklārena ziņojumā, vēsta vietējie mediji.

Ans ISU ir nosūtījis oficiālu vēstuli, kurā tiek prasīta atbilde, vai viņa vārds iekļauts Maklārena ziņojumā par dopinga lietošanu Krievijā.

"Es, Viktors Ans, kā sportists, kas vienmēr ir ievērojis antidopinga kodeksu un ar pilnīgu neiecietību izturējies pret aizliegto preparātu lietošanu, saistībā ar informāciju, kas nesen parādījusies virknē masu mediju, un ar mērķi šai situācijā nosargāt savu reputāciju, lūdzu ISU, kuras rīcībā, kā saprotu, ir attiecīgie dati, paziņot, vai es esmu pieminēts Pasaules Antidopinga aģentūras (WADA) neatkarīgās izmeklēšanas ziņojumā un vai ISU ir jebkādas aizdomas par iespējamiem antidopinga likumdošanas pārkāpumiem, kad gatavojos 2014. gada Soču olimpiskajām spēlēm un to laikā. Apstiprinu, ka piekrītu attiecīgās informācijas publiskošanā no ISU puses," teikts šorttrektista vēstulē, kas nonākusi portāla "R-Sport" rīcībā.

Kā zināms, šā gada 9. decembrī WADA neatkarīgais izmeklētājs, Kanādas jurists Ričards Maklārens nāca klajā ar izmeklēšanas otro ziņojumu, kurā tika apstiprināta centralizētas dopinga sistēmas pastāvēšana Krievijā. Ziņojumā norādīts, ka mahinācijās ar aizliegtajām vielām bijuši iesaistīti vairāk nekā 1000 Krievijas sportistu, ieskaitot Soču ziemas olimpisko spēļu dalībniekus un medaļniekus.

Krievijas pavalstniecību Ans pieņēma 2011. gadā, jau būdams trīskārtējs olimpiskais čempions. 2014. gada Soču olimpiskajās spēlēs viņš izcīnīja trīs zelta un vienu bronzas medaļu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!