Foto: AFP/Scanpix

Krievijas slēpotāji, 2014. gada Soču olimpisko spēļu medaļnieki, Aleksandrs Ļegkovs un Iļja Černousovs olimpiādes laikā lietojuši astmas zāles, lai gan viņiem šāda diagnoze nav bijusi medicīniski noteikta, atsaucoties uz Krievijas Slēpošanas federāciju, ziņo ārzemju mediji.

Krievijas Slēpošanas federācijas ģenerālsekretārs Georgijs Mnacakanovs norvēģu raidsabiedrībai NRK atklājis, ka sportisti esot lietojuši zāles, jo viņiem parādījušies astmas simptomi, lai gan šī diagnoze abiem nav bijusi ārstu noteikta.

"Ja sportistam pirms starta ir problēmas ar elpošanu, mēs labāk viņu atsauksim no sacensībām," NRK izteicies Mnacakanovs.

Ļegkovs 2014. gada Soču olimpiskajās spēlēs izcīnīja zelta medaļu 50 km distancē un sudrabu 4x10 km stafetē, bet Černousovs ir bronzas medaļnieks 50 km distancē.

Kā zināms, Krievijas hakeru grupa "Fancy Bear" ir uzlauzuši Pasaules Antidopinga aģentūras (WADA) datu bāzi, kurā glabājas sportistu medicīniskie faili, kuros tiek ievietota informācija, kādus preparātus mediķi atļāvuši viņiem lietot konkrētu veselības problēmu ārstēšanai.

Astmas zāles, kas satur aizliegtos preparātus, nereti tiek lietotas izturības sacensībās elpošanas atvieglošanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!