Foto: Publicitātes foto

Otrajā dienā Pihē Somijā notiekošajās FIS sacensībās milzu slalomā vīriešiem 92 dalībnieku vidū Kristaps Zvejnieks izcīnīja godalgoto trešo vietu, uzvarētājam somam Kallem Peltolam zaudējot 0,31 sekundi. Labāko rezultātu no Latvijas kalnu slēpotājām uzrādīja Evelīna Gasūna, kas 67 dalībnieču konkurencē ieņēma 25.vietu, uzvarētājai Merlei Soppelai no Somijas zaudējot 4,44 sekundes un sasniedzot arī savu punktu rekordu, par mūsu kalnu slēpotāju veikumu informē Latvijas Slēpošanas savienības preses sekretārs Ivars Bācis.

Pēc Lienes Bondares un Ievas Melderes izstāšanās, kurām abām neveiksme arī vakar otrajā braucienā, iepriecināja Evelīna Gasūna, kas pirmajā braucienā līderei zaudēja par sekundi mazāk nekā vakar un uzrādīja 25.laiku - 53,59 sekundes. Otrajā braucienā Evelīna palaida garām divas dalībnieces, taču arī apsteidza divas priekšā esošās, tā kā beigās saglabāja to pašu 25.pozīciju, divu braucienu summā uzvarētājai otro dienu pēc kārtas Merlei Soppelai zaudējot 4,44 sekundes. Evelīna pirmo reizi karjerā ieguva zem 60 punktiem - 57,41 FIS punkti, kas viņas absolūti labākais rezultāts no visām disciplīnām kopā, ne tikai milzu slalomā.

Arī pārējās mūsējās palika aptuveni tajās pašās vietās, kādās bija pēc pirmā brauciena. Elīnai Nežbortei 40.vieta un 120 FIS punkti (+10,85 s), Elizabetei Šternai 46.vieta un 171 FIS punkts (+16,11 s), Katrīnai Kupčai 50.vieta un 247 FIS punkti (+23,87 s) un Odrijai Baldiņai 52.vieta un 263 FIS punkti (+25,49 s).

Kristaps, kurš startēja pats pirmais, šodien vēl labāk veica pirmo braucienu kā vakar un uzrādīja trešo laiku, no līdera Kalles Peltolas atpaliekot tikai 0,26 sekundes. Šoreiz otrajā braucienā nekādas nopietnās kļūdas netika pielaistais un mūsu labākais slalomists nosargāja trešo vietu, uzvarētājam Peltolam zaudējot 0,31, bet otrajai vietai Artu Niemelam (Somija) 0,19 sekundes. Pēc vairākiem neveiksmīgiem startiem beidzot pie rezultāta un iegūtas vietas tika Latvijas izlases dalībnieks un Kristapa brālis Miks Zvejnieks, kurš pēc pirmā brauciena bija 29.vietā, bet divu braucienu summā viņš pakāpās uz 24.vietu (+3,08 s), jo otrajā braucienā uzrādīja 14.rezultātu, par Kristapu nobraucot lēnāk tikai trešdaļu sekundes. No Igaunijas trijotnes labākais bija 26.vietu ieņēmušais Vorens Kamings Smits (+3,81 s).

Sievietēm šovakar vēl paredzēts starts FIS slalomā, bet līdz tam vīrieši sacentīsies milzu slalomā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!