Foto: Publicitātes foto

Latvijas izlases dalībnieks Mārtiņš Onskulis sagādājis Latvijai pirmo uzvaru FIS sacensībās šogad, triumfējot milzu slaloma sacīkstēs Irānā, informē Latvijas Slēpošanas federācija.

Starptautiskās Slēpošanas federācijas (FIS) "Citizen" kategorijas sacensībās kalnu slēpošanā milzu slaloma disciplīnā 62 dalībnieku konkurencē Mārtiņš Onskulis izcīnīja uzvaru, iegūstot labākos FIS punktus savā karjerā.

Mārtiņš Onskulis pirmajā braucienā palaida priekšā pāris sāncenšus, bet otrajā braucienā palika nepārspēts. Pirmajā braucienā viņš uzrādīja trešo laiku (46,46 sekundes) un no līdera atpalika 0,25 sekundes. Otro braucienu Mārtiņš veica 44,48 sekundēs, otro laiku uzrādījušo irāni Mahdi Sologhani, kurš bija līderis pēc pirmā brauciena, apsteidzot par 0,73 sekundēm. Tas nodrošināja uzvaru divu braucienu summā, uzrādot laiku 1:31,24 un Sologhani apsteidzot par pussekundi.

Daniels Fogelis abu braucienu summā zaudēja Mārtiņam 8,85 sekundes un ieguva 8.vietu, nopelnot 121 FIS punktus. Sacensībās startēja sportisti no piecām valstīm – Irānas, Pakistānas, Indijas, kā arī Latvijas un Ungārijas.

Ņemot vērā labāko piecu FIS punktu reitingu un aprēķinus sistēmu, mūsu 19 gadus vecais kalnu slēpotājs nopelnīja 35,44 FIS punktus, kas ir viņa jaunais rekords milzu slalomā. Slalomā Onskuļa labākais rezultāts ir 27 FIS punkti

Mārtiņš Onskulis kopā ar Danielu Fogeli jau kopš jaunā gada sākuma atrodas Irānā un piedalās vairākās FIS sacensībās milzu slalomā un slalomā. Dalība milzu slalomā abiem bija astotās sacensības 10 dienās. Mārtiņš līdz šim jau bija paspējis trīs reizes kāpt uz goda pjedestāla – divas reizes uz zemākā, bet vienu reizi uz otrā pakāpiena. Savukārt Daniels pirms trim dienām slalomā sasniedza labākos punktus karjerā (59 FIS punkti).

Tikmēr ar mainīgām sekmēm FIS sacensībās Itālijā startē Lelde Gasūna. Slalomā viņa no uzvarētājas Sāras pardeleras (Itālija) atpalika 4,70 sekundes un ar nopelnītajiem šīs sezonas labākajiem punktiem (41 FIS punkts) ierindojās 13.vietā. Līdz labāko desmitniekam viņai ietrūka tikai 0,19 sekundes. Savukārt milzu slalomā un slalomā viņa izstājās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!