Foto: AP/Scanpix
Latvijas daiļslidotāja Alīna Fjodorova piektdien Eiropas čempionāta daiļslidošanā sieviešu sacensībās īsajā programmā ierindojās 26.vietā, nekvalificējoties izvēles programmas slidojumam.

Vienīgā Latvijas pārstāve ieguva 44,87 punktus, kas kopsummā deva 26.pozīciju 36 dalībnieču konkurencē. Pirmās vietas ieguvējai Adelinai Sotņikovai no Krievijas Latvijas sportiste zaudēja 22,74 punktus.

Izvēles programmai kvalificējās 24 labākās sportistes. Viņu vidū bija arī Igaunijas pārstāve Jeļena Gļebova, kura ar iegūtiem 51,90 punktiem ierindojās devītajā vietā.

Pērn Fjodorova Eiropas meistarsacīkstēs izcīnīja augsto 16.vietu, bet pirms čempionāta viņa pauda vēlmi iegūt vietu labāko divpadsmitniekā.

Lai tiktu uz pasaules čempionātu, kas marta vidū norisināsies Kanādā un kurā tiks dalītas ceļazīmes un Soču olimpiskajām spēlēm 2014.gadā, Fjodorovai īsajā programmā par tehnisko izpildījumu bija jāiegūst vismaz 28 punkti. Šo mērķi Latvijas sportistei sasniegt neizdevās, jo tiesneši viņas veikumu novērtēja vien ar 25,65 punktiem.

Eiropas čempionāts Horvātijā ilgs līdz nedēļas beigām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!