Foto: Reuters/Scanpix
Latvijas labākais daiļslidotājs Deniss Vasiļjevs piektdien ierindojās sestajā vietā Čehijā notiekošā Eiropas čempionāta īsajā programmā.

Vasiļjevs par savu priekšnesumu saņēma 79,87 punktus, kas tika par nedaudz vairāk kā vienu punktu atpalika no viņa personīgā rekorda.

Savu programmu Vasiļjevs veica ļoti pārliecinoši, veicot vairākus sarežģītus palēcienus, izpildot arī trīskāršo akseli, tulupu un flipu no soļiem.

Priekšnesuma laikā 17 gadus vecais Vasiļjevs izpelnījās arī skatītāju ovācijas.

Tikmēr pārliecinošs līderis pēc īsās programmas ar 104,25 punktiem ir titulētais Spānijas daiļslidotājs Havjers Fernandess, kurš par Eiropas čempionu kļuvis iepriekšējās četras reizes.

Savukārt otrais ar 94,53 punktiem ir krievs Maksims Kovtuns, bet trešo vietu ar 86,68 punktiem ir Izraēlas pārstāvis Aleksejs Bičenko.

Izvēles programma kungiem notiks sestdien, kad arī tiks sadalīti pēdējie medaļu komplekti.

Jau ziņots, ka Latvijas daiļslidotāja Angelīna Kučvaļska trešdien neveiksmīgi iesāka Eiropas čempionātu, jo īsajā programmā viņa divas reizes nokrita, ieņemot 20.vietu 34 dalībnieču konkurencē.

Tiesneši Kučvaļskas sniegumu īsajā programmā novērtēja ar 49,05 punktiem.

Izvēles slidojums norisināsies piektdien, sākoties plkst.19 pēc Latvijas laika.

Savukārt ceturtdien Latvijas deju pāris Olga Jakušina un Andrejs Ņevskis ieņēma 23.vietu īsajā programmā un netika pie iespējas izpildīt izvēles slidojumu.

Kučvaļska pērn Eiropas čempionātā Bratislavā sensacionāli izcīnīja ceturto vietu, bet 2015.gadā viņa Vecā kontinenta čempionātā bija septītā.

Eiropas čempionāts noslēgsies svētdien ar paraugdemonstrējumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!