Latvijas jaunie distanču slēpotāji otrdien nespēja pārvarēt Eiropas Jaunatnes ziemas Olimpiādes sprinta sacensību priekšsacīkšu kārtu.

Zēnu konkurencē 1,15 kilometru distancē labākais no Latvijas sportistiem bija Mārcis Jakovičs, kurš finišēja pēc divām minūtēm un 36,58 sekundēm, ieņemot 44.vietu.

Priekšsacīkstēs ātrākais bija krievs Artjoms Maļcevs, bet Jakovičs viņam zaudēja 16,46 sekundes.

Vēl 45.vietu izcīnīja Rūdolfs Kļaviņš, bet Viesturs Eglītis ierindojās 46.pozīcijā 85 dalībnieku konkurencē.

Nākamajai kārtai kvalificējās 30 labākie sportisti.

Tikmēr meiteņu konkurencē labākā no Latvijas pārstāvēm bija Gerda Āboliņa, kas 1,15 kilometru distanci veica trīs minūtēs un 10,29 sekundēs, ieņemot 51.vietu.

Priekšsacīkstēs uzvaru izcīnīja zviedriete Sofija Henriksone, bet Āboliņa viņai zaudēja vairāk nekā 30 sekundes.

Vēl no Latvijas sportistēm Kristīne Liepiņa ierindojās 55.vietā, Natālija Kovaļova finišēja 64.pozīcijā, bet Zane Eglīte ieņēma 76.vietu 78 dalībnieču konkurencē.

Arī meiteņu konkurencē nākamajā kārtā iekļuva 30 labākās sportistes.

Biatlonā 12,5 kilometru distancē zēniem 39.vietu ieņēma Aleksandrs Patrijuks, kurš četrās šaušanās pieļāva septiņas kļūdas un finišā uzvarētājam vācietim Matīasam Dorferam zaudēja astoņas minūtes un 39,3 sekundes.

Vēl Žans Andrejevs ar sešām kļūdām ierindojās 45.pozīcijā, uzvarētājam zaudējot astoņas minūtes un 47,1 sekundi, bet Nauris Birkentāls kļūdījās septiņas reizes un no Dorfera atpalika deviņas minūtes un 13,3 sekundes, ieņemot 50.vietu 87 finišējušo dalībnieku konkurencē.

Desmit kilometru distancē meitenēm Gunita Gaile ar sešām kļūdām četrās šaušanās ieņēma 65.vietu, uzvarētājai vācietei Laurai Damleierai zaudējot 15 minūtes un trīs sekundes.

Savukārt Laura Kupča četrās šaušanās pieļāva 14 kļūdas un ieņēma 71.vietu 74 finišējušo dalībnieču konkurencē.

Snovbordkrosā sievietēm meiteņu konkurencē Linda Zvaigzne pēc 17.vietas kvalifikācijā nespēja pārvarēt astotdaļfinālu un sacensības noslēdza 19.vietā.

Tikmēr puišu konkurencē kvalifikācijā Kristaps Bielis ieņēma 26.vietu, bet Artūrs Vasarājs ierindojās 32.vietā un kā pēdējais kvalificējās astotdaļfinālam. Arī šeit neviens no latviešiem nespēja pārvarēt pirmo izslēgšanas cīņu kārtu - Vasarājs sacensības noslēdza 24.vietā, bet Bielis tika diskvalificēts savā braucienā un viņu klasificēja 31.vietā.

Kalnu slēpošanā puišiem milzu slaloma disciplīnā 48.vietu ieņēma Ģirts Zīle, uzvarētājam norvēģim Henrikam Kristofešenam divu braucienu summā zaudējot 13,80 sekundes.

Toms Čivčs ieņēma 58.vietu starp 65 finišējušajiem sportistiem, bet Miks Zvejnieks nesasniedza finišu otrajā braucienā.

Kā ziņots, Eiropas Jaunatnes ziemas Olimpiāde ilgs līdz 18.februārim. Latviju tajā pārstāvēs 44 sportisti, kas startēs sešos sporta veidos no astoņiem sacensību programmā paredzētajiem.

No 1991.gada katru otro gadu notiek Eiropas Jaunatnes Olimpiāde vasaras sporta veidos, bet ar 1993.gadu notiek Eiropas Jaunatnes Olimpiāde ziemas sporta veidos. Gan sporta veidu klāsta, gan ceremoniju ziņā sacensības līdzinās olimpiskajām spēlēm.

Latvijas jaunatnes komanda Eiropas Jaunatnes Olimpiādē debitēja 1993.gadā.

Pagaidām Latvijas komanda Eiropas Jaunatnes ziemas Olimpiādēs izcīnījusi vienu bronzas medaļu. To 2009.gadā paveica Rinalds Kostjukovs distanču slēpošanas sprinta sacensībās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!