Foto: Publicitātes foto
Ar Siguldas novada uzvaru medaļu kopvērtējumā ir noslēgusies Latvijas III Ziemas Olimpiāde, kas 6.-8.martā risinājās Siguldā un atsevišķos sporta veidos arī Priekuļos, Valmierā, Ventspilī un Tukumā.

Siguldas novads kopumā izcīnīja 18 ziemas Olimpiādes medaļas – 6 zelta, 8 sudraba un 4 bronzas. Otrajā vietā medaļu kopvērtējumā ierindojās Rīgas pilsēta ar 6 zelta, 4 sudraba un 5 bronzas godalgām, savukārt pirmo trijnieku noslēdz Ventspils pilsēta, kura Olimpiādē izcīnīja 4 zelta, 6 sudraba un 7 bronzas medaļas. Vismaz vienu Latvijas III Ziemas Olimpiādes medaļu kopumā izcīnīja 20 novadi un pilsētas.

Siguldas novada Domes priekšsēdētājs Uģis Mitrevics: "Siguldai, uzņemoties vadošās pašvaldības lomu III Ziemas Olimpiādes rīkošanā, ir liels gandarījums, ka ziemas sporta veidu pārstāvji, neskatoties uz mainīgajām ziemām, arvien ir gatavi sacensties un pierādīt, ka ir labākie. Daudzo sportistu skaits, ne tikai sporta veidos, kuros Latvija ir lielvalstu ziemas sporta veidu elitē, noteikti ir tā nepieciešamā spēka deva valstij, pašvaldībām un sporta atbalstītājiem turpināt attīstīt ziemas sporta disciplīnu infrastruktūru un saturu. Latvijas III Ziemas Olimpiāde noteikti var būt arī pamudinājums mums nesēdēt pie televizora, bet, piemēram, pielikt slēpes pie kājām un doties distancē. Paldies ikkatram, kas pielika roku Ziemas Olimpiādes norisē! Tiekamies arī nākamajās ziemās, dažādos sporta veidos Siguldā!"

"Apsveicu Siguldas novadu ar izcili noorganizētu Latvijas III Ziemas Olimpiādi", noslēguma ceremonijā izteicās Latvijas Olimpiskās komitejas prezidents Aldons Vrubļevskis. "Trīs dienas Siguldā un pārējās Olimpiādes norises vietās Priekuļos, Valmierā, Jelgavā un Ventspilī varējām redzēt neatlaidīgu cīņu un aizrautību sportistu acīs, pārstāvot sava novada un pilsētas krāsas. Lai arī pēdējos gados ziema mūs nav lutinājusi ar sniegu, sportistu vēlme sacensties ziemas sporta veidos nav mazinājusies. Vēlos pateikties visu pašvaldību un sporta dzīves vadītājiem, ka ticat Olimpiskai kustībai un sportam un uzturat dzīvu aktīvu dzīves veidu savos novados."

Jāpiezīmē, ka Olimpiādes bobsleja sacensības notiks šajā nedēļas nogalē – sestdien, 14.martā, bobsleja un kamaniņu trasē "Sigulda". Pirmais brauciens divnieku ekipāžām ir paredzēts plkst.12:00, bet otrais brauciens notiks plkst.12:35.

Ar Latvijas III Ziemas Olimpiādes sacensību rezultātiem ir iespējams iepazīties mājaslapā internetā: sigulda2015.olimpiade.lv, sadaļā "Rezultāti".

Latvijas III Ziemas Olimpiādē Siguldā piedalījās arī vairāki ziemas Olimpisko spēļu dalībnieki un medaļnieki, kuri pirms gada piedalījās XXII Ziemas Olimpiskajās spēlēs Sočos.

Kopumā startam Latvijas III Ziemas Olimpiādē bija pieteikušies 556 ziemas sporta veidu pārstāvji no 39 Latvijas novadiem un pilsētām. Tajā skaitā Soču ziemas Olimpisko spēļu sudraba medaļnieki bobslejā Oskars Melbārdis, Daumants Dreiškens un Jānis Strenga (Olimpiādes bobsleja sacensības Siguldā risināsies 14.martā), kā arī bronzas medaļnieki kamaniņu sportā Elīza Tīruma, Andris un Juris Šici. Tāpat savu novadu komandās bija pieteikti tādi Olimpieši kā Inārs Kivlenieks (kamaniņu sports), Jēkabs Saulītis un Evita Krievāne (abi šorttreks), Oskars Ķibermanis un Intars Dambis (abi bobslejs), Kristaps Zvejnieks (kalnu slēpošana), Jānis Paipals, Madara Līduma, Arvis Liepiņš un Oļegs Maļuhins (visi distanču slēpošana).

Latvijas III Ziemas Olimpiāde notika Siguldā un atsevišķos sporta veidos arī Priekuļos, Valmierā, Ventspilī un Tukumā. Siguldā norisinājās pieci no deviņiem Olimpiādē iekļautajiem sporta veidiem – kamaniņu sports, bobslejs, kalnu slēpošana, snovbords un distanču slēpošana. Savukārt atlikušo četru sporta veidu sacensības tika organizētas citās Latvijas pilsētās un novados. Olimpiādes hokeja turnīrs notika Valmierā, Priekuļos sacentās biatlonisti, Tukumā tika noskaidroti Olimpiādes labākie kērlinga spēlētāji, bet Ventspilī norisinājās šorttreka sacensības.

Lielākais dalībnieku skaits bija pieteicies hokeja turnīram, kur nūjas krustoja 158 sportisti, tajā skaitā arī 37 dāmas. Daudz neatpalika arī distanču slēpošana ar 157 sportistiem, bet pirmo trijnieku noslēdza kērlings ar 90 dalībniekiem. Pārējos sporta veidos skaitliski bija mazāk dalībnieku: kalnu slēpošana – 51, biatlons – 39, snovbords – 33, kamaniņu sports – 18, šorttreks – 15, bobslejs – 9 sportisti.

Latvijas Ziemas Olimpiāde ir augstākā līmeņa kompleksais sporta pasākums Latvijā, kurā, noskaidrojot labākos Latvijas sportistus, piedalās pašvaldību komandas. Olimpiāde notiek reizi četros gados. Līdz šim visas Latvijas Ziemas Olimpiādes norisinājušās Siguldā. Jāpiezīmē, ka Latvijas III Ziemas Olimpiādei bija jānotiek pagājušajā gadā, taču ziemai neraksturīgo laika apstākļu dēļ Olimpiādes sacensības tika pārceltas uz 2015.gadu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!