Foto: Itar-Tass/Scanpix
Neveiksmīgi noslēdzies Latvijas jauktā kērlinga pāra Ievas Rudzītes un Arta Zenteļa starts pasaules čempionātā Zviedrijā, kur pēdējā grupas spēlē piedzīvots zaudējums ar 8:9 Slovākijai. Savukārt Pasaules senioru čempionātā Latvijas vīriešu izlase guvusi panākumus ar 12:5 pret Krieviju un 6:5 pret Velsu, informēja Latvijas Kērlinga asociācija.

Jaukto pāru čempionātā, lai saglabātu cerības iekļūt nākamajā kārtā, Latvijas pārim bija jācer uz Slovākijas uzvaru spēlē pret Bulgāriju. Slovāki savu darbu paveica godam, izcīnot pārliecinošu uzvaru ar 14:4. Līdz ar to Latvijas komandai dienas otrajā pusē bija jāuzvar tā pati Slovākija.

Spēles likme bija augsta un nevienai komandai neizdevās iegūt pārsvaru - pārtraukumā tablo vēstīja 2:2. Piekto endu veiksmīgāk nospēlēja slovāki, iegūstot trīs punktu pārsvaru, bet jau nākamajā endā Latvijas pārim izdevāt revanšēties un panākt 5:5 pēc sestā enda. Veiksmīgi aizvadīts septītais ends jau ļāva Latvijai izvirzīties vadībā ar 8:5.

Pretinieki pēdējā endā izmantoja vairākuma iespēju, izvēloties novietot stacionāros akmeņus sev labvēlīgākā izkārtojumā. Latvijas pārim veiksmes mijās ar neveiksmēm, savukārt Slovākija aizvadīja savu labāko endu un pirms Latvijas pēdējā metiena jau četri slovāku akmeņi atradās mājā. Pēdējā metienā Latvijai izdevās izsist tikai vienu pretinieku akmeni un slovākiem atlika pēdējo akmeni ielikt mājā, lai uzvarētu spēli. Kaut gan metiens bija mazliet par stipru, tomēr pēc atsitiena palika mājā un slovāki varēja svinēt uzvaru - 8:9.

Līdz ar šo zaudējumu ar diviem panākumiem sešās spēlēs Latvija atkrita uz sesto vietu savā apakšgrupā, savukārt uzvara pēdēja spēlē būtu garantējusi otro vietu grupā un iekļūšanu labāko sešpadsmitniekā.

Tikmēr Pasaules senioru čempionātā veiksmīgi turpina sacensties Latvijas komandas.

Senioru vīriešu izlase vakar neatstāja nekādus variantus Krievijai - 12:5, gūstot sešus punktus jau pirmajā endā, bet šodien pēdējā endā gūstot trīs punktus, izdevās izraut uzvaru 6:5 pret Velsu.

Tikmēr Latvijas sieviešu senioru izlase šodien aizvadīja spēli pret grupas līderi Angliju, kas līdzšinējās sešās spēles nebija piedzīvojusi nevienu zaudējumu. Kaut gan spēles pirmajā pusē izdevās cīnīties līdzvērtīgi - 2:3, tomēr pēc pārtraukuma vairs punktus neizdevās izcīnīt un tika piedzīvots zaudējums 2:8.

Pēc aizvadītām sešām spēlēm Latvijas kungi ar četrām uzvarām ieņem dalītu ceturto vietu deviņu komandu konkurencē. Lai iekļūtu nākamajā kārtā, viņiem ir jāieņem vismaz trešā vieta apakšgrupā.
Savukārt dāmu izlase pēc septiņām spēlēm ar četrām uzvarām arī ieņem ceturto vietu. Diemžēl augstāk pakāpties vairs nav iespējams.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!