Foto: Publicitātes foto

Latvijas izlases kalnu slēpotāja Liene Bondare Somijas ziemeļu ciematā Suomutunturos notikušajās FIS sacensībās milzu slalomā pirmo reizi karjerā šajā disciplīnā otrdien ieguva ne mazāk par 50, bet arī par 40 punktiem – 39,49 FIS punktus, informē Latvijas Slēpošanas federācija.

Rīdziniece 41 dalībnieces vidū ieņēma 7. vietu, uzvarētājai Elenai Helmenai no Somijas zaudējot 1,64 sekundes. Tikmēr cēsnieks Žaks Gedra vairāk nekā 60 dalībnieku konkurencē ieņēma 5. vietu.

20 gadus vecā Bondare, kura pēc reitinga no visām dalībniecēm bija vienpadsmitā, sacensības iesāka lieliski, pirmajā braucienā uzrādot trešo labāko laiku (+0,35 s). Lai arī otrajā braucienā neiztika bez kļūdām, uzrādot vien 16. rezultātu, tomēr Liene pazaudēja vien četras pozīcijas un ieņēma 7. vietu, taču, pats galvenais, pamatīgi uzlaboja savu labāko rezultātu, pirmo reizi karjerā iegūstot mazāk par 40 FIS punktiem.

Vīriešiem, lai arī dalībnieku skaits bija gandrīz uz pusi lielāks nekā sievietēm, viņu vidū nebija neviena zem 30 FIS punktu reitinga. Pirmajā dienā Žaks Gedra ierindojās 12. vietā (+2,30), nopelnot 56,21 FIS punktu, kas ir ceturtais labākais šajā sezonā šajā disciplīnā. Otrajā dienā Žaks nostartēja labāk, ieņemto gan augstāku vietu, gan arī iegūstot labākus punktus. Cēsnieks četru dienu sacensības Suomutunturos noslēdza ar 5. vietu (+0,84 s) un 44,61 FIS punktu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!