Foto: Publicitātes foto

Latvijas izlases dalībnieks Mārtiņš Onskulis izcīnījis trešo vietu FIS sacensībās kalnu slēpošanā Irānā slaloma disciplīnā, bet Danielam Fogelim 43 dalībnieku vidū 9.vieta, informē Latvijas Slēpošanas savienība.

Pēc pirmā brauciena, kurš neizdevās tik sekmīgs, Onskulis bija ceturtajā pozīcijā pusotru sekundi aiz līdera, bet otrajā braucienā mūsu kalnu slēpotājs nodemonstrēja savu meistarību, uzrādot ātrāko laiku. Divu braucienu summā SK "Pantera" slēpotājs uzvarētājam zaudēja 1,14 sekundes un nopelnīja 34,6 FIS punktus, kas par diviem punktiem atpaliek no šīs sezonas labākā rezultāta.

Daniels Fogelis slalomā nostartēja labāk nekā milzu slalomā. Viņš abu braucienu summā bija par nepilnām astoņām sekundēm lēnāks nekā Onskulis un ieņēma 9.vietu, nopelnot 80 FIS punktus.

Vīriešiem slalomā tika pārstāvētas 10 valstis – Irāna, Latvija, Turcija, Indija, Tadžikistāna, Libāna, Pakistāna, Grieķija, Ungārija un Austrumtimora.

Irānā FIS sacensības kalnu slēpošanā notiek jau kopš 2007.gada, un šīs valsts pārstāvji, īpaši vīriešu konkurencē, nav nekādi "eksotiskie austrumnieki", kas tik tikko turētos uz slēpēm. Irānā ir kalni un daudz labāki apstākļi treniņiem nekā Latvijas slēpotājiem pašu mājās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!