Foto: Publicitātes attēli
Latvijas kalnu slēpotāji ar panākumiem sākuši jauno Baltijas kausa izcīņas sezonu, kas šīs nedēļas beigās startē slēgtajā arēnā Lietuvas pilsētā Druskininkos.

Sestdien slaloma sacensībās vīriešiem pirmās trīs vietas izcīnīja Kristaps Zvejnieks, Miks Zvejnieks un Roberts Rode. Trīs braucienu summā uzvarējušais K.Zvejnieks sekotājus apsteidza par 3,45 sekundēm.

M.Zvejnieks bija labākais šo sacensību junioru ieskaitē.

Savukārt slaloma sacensībās dāmām pirmās trīs vietas izcīnīja Lelde Gasūna, Evelīna Gasūna un Ieva Meldere. Uzvarētāja L.Gasūna trīs braucienu summā savu māsu apsteidza par 0,45 sekundēm.

Šo sacensību junioru ieskaitē labākā bija E.Gasūna.

Tāpat slaloma sacensībās apvienotajā jauniešu un veterānu ieskaitē uzvaras svinēja Kristofers Gulbis un Dženifera Ģērmane.

Slaloma disciplīnā sportisti spēkosies arī svētdien.

Šim posmam pieteikušies pāri par 160 dalībniekiem no piecām valstīm, starp kuriem ir arī Latvijas olimpieši L.Gasūna, Agnese Āboltiņa, Rode un K.Zvejnieks. Vienīgi iztrūkst Soču Olimpiādē 27.vietu slalomā ieguvušais Mārtiņš Onskulis, kurš šobrīd mācās un trenējas ASV.

Kā ziņots, šajā kalnu slēpošanas sezonā tradicionālās Baltijas kausa sacensības pirmoreiz tiek rīkotas trīs posmu garumā, bet Siguldā paredzētajam Latvijas posmam piešķirts zīmīgais Starptautiskās Slēpošanas savienības (FIS) statuss, kas šādas raudzes kalnu slēpošanas sacensības Latvijā ļaus rīkot pirmoreiz. Baltijas kausu kalnu slēpošanā Latvija sadarbībā ar Lietuvas un Igaunijas kolēģiem rīko jau septīto reizi, bet līdz šim sacensības allaž notikušas vienā posmā marta vidū Somijā.

Līdz šim Latvijā ar FIS statusu regulāri risinājušās sacensības distanču slēpošanā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!