Foto: Publicitātes foto

Norvēģijā, Hafjelā trešdien notikušajās Starptautiskās Slēpošanas federācijas (FIS) sacensībās nobraucienā vislabāko rezultātu no mūsu pārstāvjiem uzrādījusi Latvijas izlases dalībniece Agnese Āboltiņa, kura 36 dalībnieču vidū ieguvusi 11.vietu un uzstādījusi jaunu punktu rekordu nobraucienā – 84,99 FIS punkti. Vīriešiem savu punktu rekordu šajā disciplīnā sasniedza arī Miks Zvejnieks, kurš 111 dalībnieku konkurencē ieņēma 50.vietu un nopelnīja 95,60 FIS punktus, pirmo reizi nobraucienā iegūstot zem 100 FIS punktiem, informē Latvijas Slēpošanas savienības preses sekretārs Ivars Bācis.

Šajā ātruma disciplīnā latvieši nebija piedalījušies kādu ilgāku laiciņu – T.Sarkanis 2 gadus, M.Zvejnieks gadu, A.Āboltiņa 10 mēnešus, bet 16 gadus jaunajiem D.Zvejniekam un E.Nežbortei pirmajā sezonā FIS sacensībās tā bija debija nobrauciena disciplīnā. Neskatoties uz iepriekšminēto, starts Latvijas pārstāvjiem kopumā sanāca ļoti labs, ņemot vērā arī to, ka nobraucienā reti kurš no viņiem trenējas.

Agnese Āboltiņa trasi veica 1:16,98 un no uzvarētājas atpalika tikai 1,37 sekundes un ieņēma 11.vietu, līdz desmitniekam pietrūkstot vienai sekundes desmitdaļai. Nopelnītie 84,99 FIS punkti ir Agneses labākais rezultāts nobraucienā, un tā viņai ir piektā reize zem 100 FIS punktiem šajā disciplīnā. Elīna Nežborte bija par divām ar pusi sekundēm lēnāka nekā Agnese un, uzvarētājai zaudējot 3,87 sekundes, savās pirmajās sacensībās nobraucienā ierindojās 28.vietā un nopelnīja 126,32 FIS punktus, kas ir nedaudz labāki nekā pirmajās milzu slaloma un slaloma FIS sacensībās.

Vīriešiem jau bija trīs reizes vairāk dalībnieku, kuru skaits sniedzās pāri simtam. Ātrākais no mūsējiem bija Miks Zvejnieks, kurš trasi veica 1:15,25 un no uzvarētāja atpalika trīs sekundes (2,98 s), pirmo reizi karjerā nobraucienā iegūstot zem 100 punktiem – 95,60 FIS punkti. Toms Sarkanis bija gandrīz 4 sekundes lēnāks nekā Miks un, no uzvarētāja atpaliekot 6,78 sekundes, ieņēma 97.vietu un nopelnīja 161,33 FIS punktus. Dāvim Zvejniekam debijā nobraucienā 223 FIS punkti un 105.vieta, uzvarētājam zaudējot 10,39 sekundes.

Bez mūsējiem un ziemeļvalstu pārstāvjiem sacensībās piedalījās arī Horvātijas, Bosnijas un Hercogovinas un Igaunijas kalnu slēpotāji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!