Foto: Publicitātes foto
19. maijā Latvijas čempionātā kērlingā jauktajām komandām norisinājās finālturnīra spēles, kurās cīnījās SK OB/Regžas un RKK/Rudzītes komandas. Bija nepieciešamas tikai divas spēles, lai noskaidrotu čempionu, par kuru pēc gada pārtraukuma atkal kļuva SK OB/Regžas komanda.

Iepriekšējā nedēļas nogalē 12. un 13. maijā trīs komandu – RKK/Rudzītes, SK OB/Regžas un KKR/Vondas starpā noskaidrojās divas finālistes, kuras šajā nedēļas nogalē turpināja cīņu par Latvijas čempiona titulu jauktajām komandām.

Dienas pirmajā spēlē rezultāts tika atklāts tikai trešajā endā, kad SK OB/Regžas komanda ieguva vienu punktu. Arī ceturtais ends tika "nonullēts" ar domu, ka piektajā RKK/Rudzītes komanda izcīnīs vairākus punktus. Diemžēl tas viņiem neizdevās, jo SK OB/Regža nozaga trīs, panākot 4:0 savā labā. Sestajā beidzot RKK/Rudzītes komanda atklāj rezultātu, tie gan iegūts viens punkts (1:4). Tas izrādījās par maz, lai atspēlētu zaudēto, turklāt viņu pretinieki septītajā vēl vairāk palielina rezultātu (6:1), kas arī nodrošina finālsērijas pirmo uzvaru SK OB/Regžas komandai.

Pēcpusdienā komandas vēlreiz kāpa uz ledus. Šo spēli ar pēdējā akmens tiesībām pirmajā endā uzsāka RKK/Rudzīte, izcīnot vienu punktu. Otro endu komandas "nonullē", bet trešajā pirmās spēles uzvarētājiem izdodas paņemt trīs punktus (3:1). Tos ceturtajā endā viņiem izdevās papildināt ar vienu nozagtu, izvirzoties vadībā ar 4:1. Beidzoties piektajam endam, RKK/Rudzītes komanda samazina rezultātu līdz -2 (2:4). Toties sestajā SK OB/Regžas komanda to spēj palielināt jau līdz +4 (6:2), bet septītajā endā nozagtie divi punkti viņiem atnes uzvaru ar 8:2 un šādā sastāvā otro Latvijas čempiona titulu jauktajām kērlinga komandām.

SK OB/Regžas komanda papildus čempiona titulam izcīnīja tiesības pārstāvēt Latviju pasaules jaukto komandu kērlinga čempionātā (13.10.2018. - 20.10.2018.), kas pirmo reizi tā vēsturē tiks aizvadīts otrpus okeānam – Kanādā, Kelovnas kērlinga klubā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!