Foto: Publicitātes foto
Latvijas kērlinga jaukto pāru izlase pasaules čempionātā Kanādā izcīnīja astoto vietu, bet par čempioniem kļuva Šveices duets, portālu "Delfi" informē Latvijas Kērlinga asociācijas pārstāve Linda Mangale.

Čempionāta grupu turnīrā Santa Blumberga un Andris Bremanis uzvarēja visās septiņās spēlēs, ieņemot pirmo vietu apakšgrupā. Astotdaļfinālā Latvijas duetam bija pa spēkam pieveikt arī Zviedrijas valstsvienību.

Taču izredzes piedalīties nākamā gada ziemas olimpiskajās spēlēs sabojāja Kanādas kērlinga pāris, kas ceturtdaļfinālā uzvarēja Blumbergu un Bremani.

Nākamajā mačā Latvijas izlasei iespēju izcīnīt piekto vietu čempionātā atņēma Korejas izlase. Savukārt cīņā par septīto vietu pārāka izrādījās Somijas izlase, kuru grupu turnīrā Latvijai bija izdevies pieveikt.

Mangale stāsta, ka astotā vieta ir atzīstams sasniegums un ar to ir jālepojas, jo šī kērlinga paveida līmenis kopumā pasaulē ir audzis kopš 2008. gada, kad norisinājās pirmais pasaules čempionāts jauktajiem pāriem.

Par pasaules čempioniem šogad tika kronēta Šveices izlase, kas finālā tikās ar Kanādas izlasi. Lai gan Kanādas izlase kontrolēja spēli līdz pat piektajam endam, neveiksmīgs Dž. Kortnijas pēdējais metiens deva iespēju pēdējā endā Šveices izlasei iegūt tik vajadzīgos četrus punktus, lai uzvarētu spēli ar 6:5.

Bronzas medaļu spēlē cīnījās pagājušā gada vicečempioni no Ķīnas ar Čehijas izlasi. Šajā spēlē Ķīnas komanda nedeva Čehijas izlasei nekādu iespēju atspēlēties un iegūt vairāk par vienu punktu kādā no endiem, uzvarot ar 6:2. Līdz ar to Ķīnas izlase savai pagājušā gada sudraba medaļai pievieno arī bronzas medaļu.

Pagājušā gada pasaules čempione Krievija čempionātu noslēdza uzreiz aiz Latvijas izlases – devītajā vietā.

Šajā pasaules čempionāta kērlingā jauktajiem pāriem noskaidrojās tās astoņas komandas, kuras piedalīsies 2018. gada ziemas olimpiskajās spēlēs Korejā. Skaitot kopā pagājušā un šajā pasaules čempionātā iegūtos kvalifikācijas punktus, olimpiskajās spēlēs piedalīsies: Ķīna (22), Kanāda (20), Krievija (18), Šveice (14), ASV (13), Norvēģija (12), Somija (12) un mājiniece Korejas izlase.

Pasaules čempionāts kērlingā jauktajiem pāriem no 22. līdz 29.aprīlim norisinājās Kanādas pilsētā Letbridžā.

Latvijas izlases spēlētāji un treneris no pasaules čempionāta atgriezīsies 1. maijā pulksten 15 ar reisu no Kopenhāgenas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!