Foto: Publicitātes foto
Latvijas vīriešu izlase šīs sezonas pirmajā ārvalstu turnīrā "Baden Masters", kas no 28. līdz 30. augustam notika Bādenē Šveicē, ieņēma dalītu 13. vietu 20 komandu konkurencē, informēja Latvijas Kērlinga asociācija.

Latvijas spēlētāji bija ielozēti D grupā. Pirmajā spēlē pret "Hess" (Šveice) tika piedzīvots zaudējums 3:8, savukārt otro spēli pret "Keller" (Šveice) izdevās uzvarēt ar 8:3. Turpinājumā tika piedzīvoti vēl divi zaudējumi - 2:6 pret "Brewster" (Skotija) un 5:8 pret O'Connor (Kanāda), tādējādi ar vienu panākumu četrās spēlēs ieņemot pēdējo piekto vietu grupā.

No šīs grupas ceturtdaļfinālam kvalificējās "Keller" (uzvaras 2 grupas spēlēs, izstājās ceturtdaļfinālā) un "Brewster" (uzvaras visās 4 grupas spēlēs, tiekot līdz finālam).

Par turnīra uzvarētājiem kļuva "Edin" (Zviedrija), kas tikai pēc papildrādītājiem izkļuva no savas grupas, bet finālā ar 6:4 pārspēja "Brewster".

"Baden Masters" ir Eiropas kērlinga čempionu tūres augstākās klases (CCT Masters) posms. Šogad Bādenē bija pulcējušās visas labākās Eiropas kērlinga komandas, tajā skaitā Eiropas 2014. gada čempionāta finālisti "Edin" (Zviedrija) un "Ulsrud" (Norvēģija). Kopējais turnīra balvu fonds ir 30 600 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!