Foto: Publicitātes attēli

Lillehammerē notiekošajās Jaunatnes ziemas olimpiskajās spēlēs distanču slēpošanā 1,2 kilometru sprintā klasiskajā stilā abi Latvijas pārstāvji pārvarēja kvalifikāciju un iekļuva ceturtdaļfinālā, Raimo Vīgantam iegūstot 21.vietu no 48 dalībniekiem, bet Patrīcijai Eidukai ierindojoties 30.vietā no 40 dalībniecēm, informēja Latvijas Slēpošanas savienības preses sekretārs Ivars Bācis.

Ja par Raimo Vīganta kvalificēšanos ceturtdaļfinālam šaubu nebija, tad par Patrīcijas Eidukas iekļūšanu labāko trīsdesmit skaitā, neskatoties uz nedaudz mazāku konkurenci, pilnīgas pārliecības nebija, jo Aizkraukles SS pārstāvei sprints klasiskajā stilā nav stiprā puse. Taču Eiduka , kas ir viena no visjaunākajām dalībniecēm, caur "adatas aci", bet tomēr spēja "ielauzties" ceturtdaļfinālā, uzrādot 30. laiku – 3:50,56 (+26,18 s), par 0,18 sekundēm apsteidzot savu vienaudzi no Slovākijas. Latviete ceturtdaļfinālu nobrauca par divām sekundēm ātrāk nekā kvalifikāciju, bet tik un tā bija stabili noslēdzošajā vietā pirmajā no pieciem ceturtdaļfināla braucieniem, favorītei no Zviedrijas zaudējot 20 sekundes, bet 17 sekundes atpaliekot no igaunietes Stīnas Līsas Trū, kura braucienā uzrādīja trešo laiku un kura kā "veiksmīgā zaudētāja" tika pusfinālā.

Tā kā Eidukai kvalifikācijā bija 30.laiks, tad no visu braucienu sesto vietu ieguvējām, kas tika sadalītas no 26.-30.vietai, Latvijas pārstāvei tika noslēdzošā 30.vieta. Igaunietei pusfinālā vairs nebija variantu, un viņa savā braucienā palika sestā, kopvērtējumā iegūstot cienījamo 11.vietu. Tikmēr finālā pārliecinoša uzvara Hagstrēmai, kas aiz sevis atstāja Jūliju Petrovu no Krievijas un norvēģieti Martinu Engebretsenu.

Raimo Vīgants ļoti labi iesāka, uzrādot kvalifikācijā 12. rezultātu – 3:06,42 minūtes (+10,3 sekundes), kas deva labas un pamatotas cerības uz pusfinālu, taču līdzīgi kā slēpošanas krosā arī sprintā Vīgantam nesanāca veiksmīgi nostartēt izslēgšanas braucienos. Vispirms jau tika saņemts brīdinājums par izkustēšanos pirms starta šāviena. Pēc pirmajiem 50m, kad sešas špūres mainījās uz četrām, priekšā "pieleca" francūzis, ka, protams, patraucēja mūsu slēpotājam, bet neko būtiski neietekmēja, jo vēl jau 1150 metri bija priekšā. Madonietis savā braucienā palika piektais, pirmajiem trim zaudējot 9 sekundes. Tā kā no piekto vietu ieguvējiem braucienos R.Vīgants bija labākais kvalifikācijā, tad tika piešķirta 21.vieta.

Finālā ilgu laiku vadībā esošais skikrosa uzvarētājs Magnus Kims no Korejas tomēr netika pie otrā zelta, jo beigās viņu apdzina norvēģis Tomass Larsens, bet trijnieku mājiniekiem par prieku noslēdza Vebjors Hegdāls.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!