Foto: F64

Latvijas šorttrekisti jau mēnesi aizvada "sausos" treniņus, gatavojoties nākamajai sezonai, savukārt par Latvijas šorttreka izlases nākotni lielāka skaidrība būs nākamās nedēļas sākumā, kad visas ieinteresētās puses tiksies ar Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) un pašvaldību pārstāvjiem, sola šorttreka trenere Evita Krievāne.

Jau vēstīts, ka pavasarī šorttreku piemeklēja pamatīgs skandāls, kad Roberto Puķītis paziņoja, ka pārstāvēs citu valsti, publiski norādot uz nepilnībām pašmāju šorttreka saimē. Tiesa, pēc sarunām ar LOK, Latvijas Slidošanas asociāciju (LSA) un Latvijas Sporta federāciju padomi (LSFP) Puķītis savas domas mainīja.

Šorttreka saimei joprojām nav skaidrības par savu nākotni, tomēr sportisti un treneri atbildes cer iegūt pirmdien, kad plānota tikšanās ar LOK vadību, kā arī Ventspils un Jelgavas pašvaldībām.

"Šobrīd sportiskajā ziņā viss notiek. Mēs jau mēnesi aizvadām "sausos" treniņus, bet nākamajā nedēļā plānojam kāpt uz ledus. Savukārt par organizatorisko pusi skaidrība būs pirmdien, kad plānota tikšanās ar LOK un citām iesaistītajām organizācijām un pašvaldībām," sarunā ar aģentūru LETA sacīja Krievāne.

Viņa bija optimistiski noskaņota, ka tiks atrasts kopsaucējs, lai visi vadošie Latvijas šorttrekisti bez bažām varētu gatavoties gaidāmajai sezonai.

"Ja pirmdienas sarunas noslēgsies pozitīvi, jau jūlija sākumā mēs dosimies uz pirmo treniņnometni, kurā plānojam ielikt fizisko bāzi nākamajai sezonai," bilda trenere.

Kā zināms, iepriekš ar Latvijas vadošajiem šorttrekistiem strādāja Krievāne, pret kuru lielas pretenzijas bija Puķītim, kā arī angļu speciālists Stjuarts Horspūls. Lai arī izskanējusi informācija, ka Horspūls ar komandu vairs neesot, Krievāne skaidroja, ka šobrīd šorttrekisti gatavojas pēc viņa izstrādātajām programmām.

"Pēc pirmdienas būs arī skaidrs, vai Horspūls turpinās strādāt ar mūsu sportistiem. Šobrīd puiši strādā pēc viņa programmām un mēs pozitīvi raugāmies uz to, ka sadarbība tika turpināta," piebilda Krievāne.

Tiesa, iepriekš viens no vadošajiem Latvijas šorttrekistiem Roberts Zvejnieks žurnālistiem sacīja, ka ir liela neskaidrība par nākotni, tostarp par finansējumu nākamajām sezonām.

20 gadus vecais Zvejnieks olimpiskajās spēlēs izcīnīja desmito vietu 500 metru distancē, bet 1000 metros bija 15.pozīcijā.

Jau ziņots, ka Latvijas šorttrekā izstrādāta sešu gadu programma, kurā par mērķi izvirzīts pakāpenisks sportistu progress un cīņa par medaļām augstākā līmeņa sacensībās jau pirms 2022. gada Pekinas olimpiskajām spēlēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!