Foto: Publicitātes foto
Otrdien Latvijas izlases dalībniece kalnu slēpošanā Lelde Gasūna ļoti sīvā cīņā 80 dalībnieču vidū uzvarēja FIS sacensībās slalomā Zviedrijas pilsētiņā Kirunā, sasniedzot arī savu labāko rezultātu – 21,52 FIS punkti. Savu punktu rekordu uzstādīja arī Leldes jaunākā māsa Evelīna Gasūna, kurai 22.vieta un 70,63 FIS punkti, portālu "Delfi" informēja Latvijas Slēpošanas savienības preses sekretārs Ivars Bācis.

Pēc 55.rezultāta uzrādīšanas sestdien Levi (Somija) Pasaules kausā slalomā Lelde Gasūna devās uz salīdzinoši netālo Zviedrijas pilsētiņu Kirunu, lai kopā ar vēl vairākiem citiem Latvijas kalnu slēpotājiem piedalītos FIS sacensībās slalomā. Labais starts Levi bija devis nepieciešamo pārliecību, un Kirunā Lelde jau pirmajā braucienā uzrādīja piekto laiku (51,06) un tikai ceturtdaļsekundi atpalika no līderes Metes Aspas no Zviedrijas. Rezultāti pēc pirmā brauciena pirmajā sešiniekā bija ļoti blīvi, kas radīja saspīlētību otrajā braucienā, taču mūsu labākā klanu slēpotāja lieliski tika galā ar spriedzi un otrajā braucienā uzrādīja labāko laiku (55,80 s), kas divu braucienu summā deva 1:46;86. Divas priekšā esošās izstājās, līdere Aspa otrajā braucienā bija daudz lēnāka (+1,33 s), paliekot ceturtajā vietā, bet pēc pirmā brauciena Leldei deviņas sekundes simtdaļas priekšā esošā pasaules un Eiropas kausos pieredzi guvusī šveiciete Andrea Elenbergere otro braucienu veica par 0,11 sekundēm lēnāk nekā mūsu kalnu slēpotāja, kas nozīmēja, ka Lelde šveicieti divu braucienu summā ir apsteigusi par 0,02 sekundēm un ir izcīnījusi uzvaru.

Ņemot vērā vadošo startējušo dalībnieču, kā arī labāko piecu finišējušo FIS punktu reitingu, Lelde par uzvaru ieguva 21,52 FIS punktus, kas ir viņas jaunais punktu rekords, iepriekšējo uzlabojot par 3,88 punktiem. Soču 30.vietas ieguvējai slalomā Leldei Gasūnai tā bija astotā uzvara FIS sacensībās.

Evelīna Gasūna bija otra labākā no trim Latvijas pārstāvēm. Viņa Leldei divu braucienu summā zaudēja 7,29 sekundes un ieņēma 22.vietu, taču ar iegūtajiem 70,63 FIS punktiem sasniedza savu līdz šim labāko rezultātu. Vēl par desmit sekundēm lēnāka bija Ieva Meldere, kurai 39.vieta un 141 FIS punkts. Neskaitot trīs kaimiņos esošās ziemeļu valstis, Latviju un iepriekšminēto Šveici, vēl piedalījās dalībnieces no Polijas, Bulgārijas, Čehijas, Nīderlandes un Beļģijas.

Vīriešu konkurencē, kur piedalījās 142 kalnu slēpotāji, pamatā bija pārstāvētas tās pašas valstis, tikai iepriekš pēdējo četru minēto valstu vietā bija austrieši, itāļi, dāņi un Igauniju pārstāvošais amerikāņu puisis Vorens Kamings Smits, kurš Olimpiskajās spēlēs Sočos slalomā bija 26.vietā. Mūsējiem spēcīgajā konkurencē neizdevās iegūt augstas vietas. Labākais no Latvijas pārstāvjiem bija Daniels Fogelis, kas apsteidza vairāk nekā pusi dalībnieku un ieņēma 64.vietu, divu braucienu sumā uzvarētājam Tomasam Hetegeram no Austrijas zaudējot 13,68 sekundes (115 FIS punkti). Uzreiz aiz Daniela savās pirmajās FIS sacensībās ierindojās 16 gadus jaunais Žaks Gedra, kurš Danielam zaudēja nedaudz virs pusotras sekundes un nopelnīja 127 FIS punktus. Juniors Elvis Opmanis savu otro sezonu FIS sacensībās atklāja ar 69.vietu un 137 FIS punktiem (+16,67 s). Savukārt, Igauniju pārstāvošajam Smitam, nepiedaloties mūsu līderiem, vislabākais rezultāts no baltiešiem - 23.vieta (+2,74 ).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!