Foto: F64
Latvijas Olimpiskās vienības (LOV) ziemas sporta veidu "A" sastāvā iekļauti desmit sportisti, vortālu "Delfi Sports" informēja LOV.

Otrdien LOV dalībnieku sapulce izvērtēja ziemas sporta veidu sportistu sasniegumus aizvadītājā olimpiskajā sezonā un nosauca LOV "A" un "B" sastāvus 2010./2011.gada sezonai. LOV sastāvos tika uzņemti piecu sporta veidu 22 pārstāvji, kas bija izpildījuši LOV atlases kritērijus 2009./2010.gada sacensību sezonā.

Kā gaidīts, LOV dalībnieku sastāvā nav neviena biatlonista, līdz ar to nav prognozējama šī sporta veida pārstāvju dalība augstākā līmeņa sacensībās nākamajā sezonā. Tāpat nav zināms, kuri no šīs sezonas biatlonistiem vēl turpinās sportista karjeru, jo pēc Vankūveras olimpiskajām spēlēm vairāki Latvijas biatlonisti pieļāva karjeras beigšanu.

Sportistu līdzfinansējuma apjoms un kārtība tiks noteikts individuāli pēc mācību - treniņu darba tāmju, sacensību kalendāra un treniņu plānu iesniegšanas. Tuvākajā laikā ar attiecīgo sporta veidu federācijām tiks noslēgti līgumi, lai ar maija mēnesi varētu uzsākt finansēt "A" un "B" sastāvu sportistu gatavošanos nākošajai sacensību sezonai.

Saskaņā ar Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) Izpildkomitejā apstiprinātajiem kritērijiem sportistu un treneru stipendiju (pabalstu) noteikšanai par augstiem sasniegumiem sportā LOV "A" sastāva 8 sportisti saņems maksimālo 1000 latu stipendiju, bet pārējie "A" un "B" sastāvu atlēti robežās no 200 - 650 latiem mēnesī. Šīs programmas ietvaros plānotas stipendijas arī panākumus guvušo sportistu treneriem - 1500 lati mēnesī.

 LOV "A" sastāvs      (10 sportisti)

bobslejs - Edgars Maskalāns, Daumants Dreiškens, Jānis Miņins, Oskars Melbārdis, Intars Dambis

kamaniņu sports - Andris Šics, Juris Šics

skeletons - Martins Dukurs, Tomass Dukurs

šorttreks - Haralds Silovs

B sastāvs        (12 sportisti)

bobslejs - Mihails Arhipovs, Raivis Broks, Pāvels Tulubjevs

kamaniņu sports - Oskars Gudramovičs, Pēteris Kalniņš, Mārtiņš Rubenis, Maija Tīruma, Andrejs Bērze, Uldis Logins, Inārs Kivlenieks

snovbords - Toms Vasins

šorttreks - Jēkabs Saulītis

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!