Somijas pilsētā Pihē piektdien notikušajās FIS sacensībās kalnu slēpošanā milzu slaloma disciplīnā otro dienu pēc kārtas atkal labu rezultātu uzrādīja Ieva Meldere, kas uz sezonas beigām ir "atvērusies" un par trim punktiem laboja vakardien uzstādīto personisko rekordu, sasniedzot savu labāko rezultātu – 74,43 FIS punkti. Viņa bija vienīgā no četrām Latvijas izlases pārstāvēm, kas sasniedza finišu abos braucienos un 40 dalībnieču vidū ierindojās 17.vietā. Vīriešu konkurencē, kur startēja 75 kalnu slēpotāji, Toms Sarkanis ieņēma 31.vietu, toties uzrādīja labākos punktus šajā disciplīnā – 71,43 FIS punkti, informē Latvijas Slēpošanas savienības preses sekretārs Ivars Bācis.

Sievietēm dalībnieču sastāvs bija tāds pats kā vakar, proti, 40 kalnu slēpotājas no piecām valstīm. Ja ceturtdien no četrām mūsējām tikai viena izstājās, jeb precīzāk, tika diskvalificēta (Lelde Gasūna), tad šodien bija vērojama pretēja aina, proti, tikai vienai izdevās tikt līdz finišam abos braucienos. Un tā bija Ieva Meldere, kas turpina savu veiksmju sēriju ceturtās sacensības pēc kārtas. Ieva no abiem braucieniem labāk veica otro, kopsummā uzvarētājai zaudējot 6,10 sekundes, kas deva 74,43 FIS punktus.

Pārējās trīs Latvijas pārstāves – Evelīna Gasūna, Liene Bondare un Lelde Gasūna – diemžēl izstājās jau pirmajā braucienā. Otro dienu pēc kārtas pārējām krietni priekšā bija un par uzvaru sīvi cīnījās Merle Sopela un Nina Halme, abas somietes atkal šķirot mazāk par 0,2 sekundēm, tikai šoreiz virsroku ņēma Halme, kas pasaules čempionāta 21.vietas ieguvēju atstāja otrajā vietā.

Vīriešiem trim Ziemeļvalstīm un divām Baltijas valstīm klāt nāca pārstāvji no Slovēnijas, Slovākijas, Krievijas, Lielbritānijas, ASV un Spānijas. Šis bija no vakardienas pārceltais Somijas čempionāts. Pēc pirmā brauciena no 75 dalībniekiem, kur mūsēji startēja ar vēlajiem numuriem pēdējā divdesmitniekā, Toms Sarkanis un Elvis Opmanis atradās piecdesmitnieka beigās, bet Žaks Gedra izstājās. Pēc otrā brauciena Toms ar Elvi pakāpās uz četrdesmitnieku, Tomam tikai divām sekundes desmitdaļām pietrūkstot līdz trīsdesmitniekam un ieņemot 31.vietu (+7,32 s), bet Elvim nobraucot par 2 sekundēm lēnāk un ierindojoties 35.vietā. Sarkaņa iegūtie 71,43 FIS punkti ir viņa labākie karjerā milzu slalomā, bet Elvim 88,66 FIS punkti ir ceturtais labākais rādītājs karjerā.

Uzvaru izcīnīja pasaules čempionāta un arī Olimpisko spēļu 21.vietas ieguvējs, kurš pāris reizes ir iekļuvis labāko trīsdesmitniekā pasaules kausa posmos, Samu Torsti no Somijas, kas par 0,67 sekundēm apsteidza šā gada 12.labāko junioru pasaulē Maksu Lūkko, kas uzvarēja pēdējā dienā FIS sacensībās turpat martā, kad tās rīkoja Latvijas Slēpošanas savienība.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!